Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων
Του Σπύρου Δημητρέλη
Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων στην αγορά και γενικότερα την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Με εγκύκλιο του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή απευθύνεται πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους εφοριακούς προκειμένου να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό σε εφορίες που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται και εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, δηλαδή απογεύματα και Σαββατοκύριακα.Οι υπηρεσίες που πρόκειται να ενισχυθούν με προσωπικό για διενέργεια εντατικών ελέγχων κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.
Εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση αποδείξεων θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ στις περιπτώσεις μη έκδοσης 10 ή περισσότερων αποδείξεων ή αποδείξεων συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ θα επιβάλλεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.
 
Η εγκύκλιος έχει ως εξής
Θέμα: "Ενίσχυση Δ.Ο.Υ. και Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. με προσωπικό για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων".
 
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.
Οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.
 
Για την υλοποίηση των ως άνω ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό Εφοριακών υπαλλήλων οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να ενισχυθούν οι ως άνω υπηρεσίες, καλούνται οι Εφοριακοί υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους (βλ. συνημμένο υπόδειγμα αίτησης δήλωσης προτίμησης) μέχρι την Παρασκευή 04/05/2018, δηλώνοντας τουλάχιστον δύο (2) εκ των προαναφερομένων Δ.Ο.Υ./Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., στο FAX 2103375058 ή 2103375049.
 
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δήλωση προτίμησης των υπαλλήλων θα πρέπει να υποβληθεί στην Υπηρεσία μας διαμέσου των Υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν οι υπάλληλοι, συνοδευόμενη από διαβιβαστικό της Υπηρεσίας τους. Στο διαβιβαστικό θα πρέπει να αναφέρεται η γνώμη του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο υπ' αριθ. πρωτ. ΔΔΑΔ Β 1048262 ΕΞ 2015/08.04.2015 έγγραφο. Στην περίπτωση που οι υπάλληλοι υπηρετούν για οποιονδήποτε λόγο σε άλλη υπηρεσία από αυτήν στην οποία ανήκει η οργανική τους θέση, η αίτησή τους θα πρέπει να κοινοποιείται και στην τελευταία, ώστε να λαμβάνει γνώση ο Προϊστάμενος αυτής και να εκφράζει την άποψή του.
 
Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αποσπάσεις θα καλυφθούν από δαπάνες του Δημοσίου, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 27 της υποπαραγράφου Δ.9 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του Ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94/ Α/14-08-2015) "Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης", λόγω της υποχρεωτικότητάς τους για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.
 
Για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υποψηφίων. Τονίζεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις προτίμησης δεν είναι δεσμευτικές για την υπηρεσία. Με ευθύνη των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, στις οποίες αποστέλλεται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να λάβουν γνώση ενυπόγραφα ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο όλοι οι υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: