Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Μετ’ εμποδίων άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Μετ’ εμποδίων άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

26
      Με προβλήματα –πολύ λιγότερα από αυτά της προηγούμενης εβδομάδας– άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για τους κατοίκους της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας. Το άνοιγμα της πλατφόρμας περιοδικά για τις διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και οι τεχνικές αναβαθμίσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας επέτρεψαν τον περιορισμό των προβλημάτων, αλλά όχι την εξάλειψή τους.
     Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση προήλθε από πολύ μικρότερο αριθμό ενδιαφερομένων, σημαντικές ήταν οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και χθες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ζήτησε νέα αναβολή για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας. Ο κ. Στασινός επισημαίνει ότι, ενώ το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» είναι ένα πρόγραμμα με σειρά χρονικής προτεραιότητας, κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι αποκλείονται από την πρόσβαση στο πρόγραμμα εξαιτίας των δυσλειτουργιών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Προκειμένου, όπως σημειώνεται, να αρθούν άμεσα τα προβλήματα που εκ νέου δημιουργούνται και να μην υπάρχουν υποψίες αδικίας, ο κ. Στασινός ζητεί «να υπάρξει αναβολή έναρξης του προγράμματος και να προβλεφθεί περίοδος δοκιμαστικής χρήσης του πληροφοριακού συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, ώστε αφενός να επιλυθούν όλες οι αδυναμίες και αστοχίες και αφετέρου να εξοικειωθούν όλοι με τη νέα πλατφόρμα».
     Αντίθετη είναι η εικόνα που μεταφέρεται πάντως από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε σχετική ανακοίνωση του οποίου σημειώνεται ότι «οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν χθες στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντιμετωπίστηκαν». Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, πάνω από 14.000 ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν να καταχωρίζουν στοιχεία, από αυτούς 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ήδη πρωτοκολληθεί. Οι πρώτοι αριθμοί χορηγήθηκαν χθες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, και αφορούν αποκλειστικά τις περιφέρειες για τις οποίες έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, «η ροή των αιτούντων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικό πλαίσιο και η ηλεκτρονική πλατφόρμα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά», διαβεβαιώνει το υπουργείο.
    Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει την προσεχή εβδομάδα για τις περιφέρειες της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Μακεδονίας, του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου η εφαρμογή θα ανοίξει για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: