Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κοντά σε παράταση η προθεσμία υποβολής των ΜΥΦ Η ΑΑΔΕ εξετάζει με προσοχή το αίτημα των φοροτεχνικών

Κοντά σε παράταση η προθεσμία υποβολής των ΜΥΦ
Η ΑΑΔΕ εξετάζει με προσοχή το αίτημα των φοροτεχνικών
22 Φεβ 2018 - 08:57
Picture 0 for Κοντά σε παράταση η προθεσμία υποβολής των ΜΥΦ
Του Γιώργου Λαμπίρη

Το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για το χρόνο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ, εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα Φορολογικά Νέα.

Θυμίζουμε ότι η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων αφορά σε έσοδα αλλά και σε έξοδα, ενώ το επιπλέον περιθώριο για διορθώσεις, ισχύει μόνο για περιπτώσεις εξόδων, όπου η προθεσμία υποβολής των διορθώσεων είναι έως και τις 30 Απριλίου.

Αίτημα για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών έχουν υποβάλλει τόσο σύλλογοι όσο και μέλη της ΠΟΦΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΦΕΕ επικαλούνταν το γεγονός, ότι για την υποβολή των ΜΥΦ απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή τεσσάρων αρχείων – ένα ανά τρίμηνο του 2017 – και πως στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία διόρθωσης των αποκλίσεων για της καταστάσεις προμηθευτών (συγκεντρωτικές καταστάσεις εξόδων). Για τους παραπάνω λόγους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιων, ζητούσε την παράταση υποβολής των ΜΥΦ έως και τις 31 Μαρτίου και των διορθώσεων έως και τις 15 Μαΐου.

Πρόσφατα, φοροτεχνικοί με βαθιά γνώση του θέματος ανέφεραν στα Φορολογικά Νέα, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής ΜΥΦ εντός του 2018, ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί στην παρούσα χρονική στιγμή, κυρίως λόγω έλλειψης υποστηρικτικής υποδομής σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: