Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Δ. Μαζαράκης και Γ. Πιτσιλής εργάζονται εποικοδομητικά για λύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου

Δ. Μαζαράκης και Γ. Πιτσιλής εργάζονται εποικοδομητικά για λύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου

370
Solutions

Ένας νέος αέρας καλής συνεργασίας φαίνεται ότι πνέει μεταξύ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλή, και των συνεργατών του,  για το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων και όχι μόνο.

Η θετική αυτή εξέλιξη πιστώνεται στον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει καλά τον κλάδο αυτοκινήτου, έχει όμως δίπλα του δύο πολύ καλούς γνώστες του κλάδου, τους κ.κ. Γιώργο Βαλαή, Πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου, και Δημήτρη Ζορμπά, Πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει ξανά και θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Η ΕΑΕΕ πρότεινε, μάλιστα, να αναλάβει το κόστος λειτουργίας ενός call center, που θα συγκεντρώνει τις απορίες των καταναλωτών και θα παραλαμβάνει τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν, απαλλάσσοντάς τους έτσι από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Παράλληλα, λύσεις έχουν αρχίσει να βρίσκονται και σε άλλα χρονίζοντα θέματα, όπως ο φόρος ασφαλίστρων (πρόσφατη ταλαιπωρία μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας αποτέλεσε αφορμή για την ανακίνηση του θέματος και τη διαφορετική πλέον αντιμετώπιση εκ μέρους των αρχών).
Σε καλό επίσης δρόμο, όπως μαθαίνουμε, είναι και το κάλεσμα της ΕΑΕΕ να συμμετάσχουν στον φιλικό διακανονισμό οι εταιρείες ΕΠΥ, καθώς και η Ιντερσαλόνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: