Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΕΕ: Μειώνεται η ανεργία στα κράτη-μέλη αλλά δεν αυξάνονται οι μισθοί

ΕΕ: Μειώνεται η ανεργία στα κράτη-μέλη αλλά δεν αυξάνονται οι μισθοί

ΕΕ: Μειώνεται η ανεργία στα κράτη-μέλη αλλά δεν αυξάνονται οι μισθοί
Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βελτιώνονται, σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη σύνταξη της οποίας λαμβάνονται υπόψη οι εθνικές μεταρρυθμίσεις πολιτικής έναντι των στόχων που προσδιορίζονται στον πυλώνα.
Η έκθεση επισημαίνει ότι από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Επιτροπή, δημιουργήθηκαν περίπου 8 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να μειώνεται. Συγκεκριμένα, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 7,5% (8,9% στη ζώνη του ευρώ) τον Σεπτέμβριο του 2017, το χαμηλότερο επίπεδο που καταγράφεται από το 2008.
Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας δεν αντικατοπτρίζεται σε αύξηση των μισθών, ενώ σε ορισμένα κράτη-μέλη τα διαθέσιμα εισοδήματα εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από τα πριν από την κρίση επίπεδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Οι φετινές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση ταυτίζονται με τις αρχές του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες από τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με την Επιτροπή, στόχος αυτών των συστάσεων είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και η ανάδειξή της σε καλύτερο τόπο για επενδύσεις, δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: