Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι συστάσεις της Κομισιόν για την οικονομική πολιτική των χωρών της Ευρωζώνης

Οι συστάσεις της Κομισιόν για την οικονομική πολιτική των χωρών της Ευρωζώνης


Οι χώρες της Ευρωζώνης με υψηλός χρέος πρέπει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και αυτές με υψηλά πλεονάσματα να δώσουν μισθολογικές αυξήσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας τις συστάσεις για την οικονομική πολιτική στη νομισματική ένωση.
Η Επιτροπή καλεί τις χώρες της Ευρωζώνης να μειώσουν τη φορολόγηση της εργασίας, ιδίως για τα χαμηλά εισοδήματα και τα δεύτερα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας.
Επιπλέον, υποστηρίζει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προωθούν τις ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας, τις δίκαιες συνθήκες εργασίας, την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη.
Ζητά, επίσης, να συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, αλλά και ταχεία πρόοδο στην εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την παρούσα ευνοϊκή συγκυρία για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ΟΝΕ και για να καταστήσουμε τις οικονομίες μας πιο ανθεκτικές και χωρίς αποκλεισμούς. Τον επόμενο μήνα θα καταθέσουμε προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ΟΝΕ. Εντούτοις, η ενίσχυση της αρχιτεκτονικής της ΟΝΕ δεν αντικαθιστά την ανάγκη για υγιείς δημοσιονομικές, οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο» σημείωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ

Δεν υπάρχουν σχόλια: