Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πού "σκοντάφτει" ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πού "σκοντάφτει" ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πού "σκοντάφτει" ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Για τη σημασία της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα αλλά και για τα περιορισμένα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην εκπομπή BLUESKY ECONOMY, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη, δεδομένου μάλιστα ότι ο κ. Μακρόν συνοδεύεται από πλήθος Γάλλων επιχειρηματιών, που θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
"Πιστεύω ότι δεν ήρθαν τυχαία όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες. Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις για επενδύσεις στη χώρα μας και αυτό προσδοκούμε. Αυτές οι επενδύσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα της οικονομίας μας αλλά θα είναι η απαρχή" για να ακολουθήσουν χιλιάδες μικρές επενδύσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Χρήσιμο εργαλείο ο Εξωδικαστικός, αλλά..."
Για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε ότι είναι υπέρ αυτού του εργαλείου, ειδικά όταν στη χώρα μας υπάρχουν 400.000 κόκκινα δάνεια και πάνω από 800.000 επιχειρήσεις με προβλήματα.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα αποτελέσματα του μηχανισμού είναι πολύ περιορισμένα, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να αποδίδει το γεγονός αυτό τόσο στο ότι ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος όσο και στα κριτήρια που έχουν τεθεί -μεταξύ των οποίων μία από τις τρεις τελευταίες χρήσεις να έχει θετικά αποτελέσματα.
Επισήμανε ακόμη ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για ένταξη στον Μηχανισμό συνεπάγεται έξοδα για τις επιχειρήσεις -καθώς χρειάζονται τη συνδρομή δικηγόρου, λογιστή, οικονομολόγου κ.λπ., ενώ σημείωσε ότι πολλά από τα Επιμελητήρια και το ΕΕΑ έχουν στήσει ομάδες που συμβουλεύουν και στηρίζουν τα μέλη τους.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: