Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Δεύτερο χτύπημα από την ΑΑΔΕ στο Γαϊδουρονήσι!

Δεύτερο χτύπημα από την ΑΑΔΕ στο Γαϊδουρονήσι!

Ο επιτηδευματίας που είχε κάνει τη φοροδιαφυγή «επιστήμη» βρέθηκε τώρα να μην έχει ασφαλίσει τους εργαζόμενους. Επεσε καμπάνα 73.500 ευρώ. Ως και 12 ημέρες λουκέτο σε καταστήματα που έσπασαν το 48ωρο κλείσιμο.
Δεύτερο χτύπημα από την ΑΑΔΕ στο Γαϊδουρονήσι!
Την πρώτη φορά ο επιτηδευματίας με τις τέσσερις καντίνες στο Γαϊδουρονήσι όπου το σπορ της μη έκδοσης αποδείξεων είχε αναχθεί σε επιστήμη (ταμειακές μαϊμού συνδεμένες με ανύπαρκτη επιχείρηση) ίσως θεώρησε ότι τη γλίτωσε φτηνά. Το λουκέτο που επέβαλε η ΑΑΔΕ ξεκλείδωσε με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου.
Η ΑΑΔΕ όμως χτυπά δύο φορές.
Χθες στις 12.30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πήγαν και πάλι Γαϊδουρονήσι και προσποιήθηκαν τους πελάτες. Αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά και με το νόμο. Κατά τις 2 το μεσημέρι, ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους. Αδήλωτοι και οι επτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και ετοιμάζεται το ραβασάκι με πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο).
Την ίδια ώρα, δύο επιχειρηματίες οι οποίοι αντέδρασαν στο 48ωρο λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής την πλήρωσαν με πολλαπλάσια ποινή:
* Στη Σάμο, την ώρα που το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, έκλεινε εστιατόριο, η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το λουκέτο. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες.
* Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει λουκέτο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο λουκέτο μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.
Παράλληλα, νέες ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: