Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Απαντήσεις Αλεξιάδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Απαντήσεις Αλεξιάδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τον τριπλασιασμό των βεβαιωθέντων προστίμων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση επικαλέστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7
Adtech Ad
Τις επιδόσεις της κυβέρνησης ως προς την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων υπερασπίστηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, καταγγέλλοντας ορισμένα ΜΜΕ για “σταλινικές μεθοδεύσεις”.
AdTech Ad
“Όταν συγκρίνεις μόνο τον αριθμό των ελέγχων και δεν συγκρίνεις τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί και έχουν εισπραχθεί, τότε αυτό δεν είναι κάτι αντικειμενικό. Αυτές είναι σταλινικές μεθοδεύσεις ορισμένων ΜΜΕ που κατά τα άλλα φωνάζουν και διαμαρτύρονται και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα”, συνέχισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, παραθέτοντας δύο στοιχεία: “για το λαθρεμπόριο καυσίμων το 2013-2014 βεβαιώθηκαν πρόστιμα 220 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2015 ως τον Μάιο του 2017 βεβαιώθηκαν 712 εκατομμύρια ευρώ. Κάντε τη σύγκριση μόνοι σας”, υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος “κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2016 πλήρη στοιχεία στη Βουλή” και κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών “να καταθέσει και την επικαιροποίηση των στοιχείων αυτών”.
“Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δώσει πλήρη αναλυτικά στοιχεία για να συγκρίνει και να δει ο κόσμος”, είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι “το παράνομο τσιγάρο μειώθηκε κατά 12 % λόγω των συνεχών ελέγχων”.
Τέλος, σχολιάζοντας το νομοθετικών έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα για τη μη πάταξη του λαθρεμπορίου ήταν οι υπουργικές αποφάσεις: “ενώ ψήφισαν ένα πολύ σωστό πλαίσιο στο θέμα του λαθρεμπορίου, ξέχασαν κάτι σημαντικό: δεν έβγαλαν τις αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για να λειτουργήσει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι εύκολο να βγουν και να εφαρμοστούν άμεσα”, επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: