Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Υπεγράφη η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Υπεγράφη η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές




Η απόφαση, που αποτελούσε ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως.

Στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η απόφαση, που αποτελούσε ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Με την υπουργική απόφαση καθορίζεται σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αν υπάρχει σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη και όλες τις Κυριακές του έτους, ενώ στο Δήμο Αθηναίων τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές όπου επιτρέπεται να μένουν τα καταστήματα ανοιχτό είναι οι εξής:

-Περιοχές στους δήμους Πειραιά, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.

-Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο και

-Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το βασικό σκεπτικό για την επιλογή αυτών των περιοχών, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, είναι η υψηλή τουριστική κίνηση και τουριστική κατανάλωση κατά την διάρκεια του έτους.

Πηγή: http://www.skai.gr
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: