Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΑΔΕ: Ασφαλίζονται κανονικά όλα τα ανασφάλιστα! - Εγκύκλιος

ΑΑΔΕ: Ασφαλίζονται κανονικά όλα τα ανασφάλιστα! - Εγκύκλιος

Nextdeal newsroom

Γράφει:

ΑΑΔΕ: Ασφαλίζονται κανονικά όλα τα ανασφάλιστα! - Εγκύκλιος
Πριν λίγη ώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επέτρεψε σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες να μπορούν να ασφαλίζουν κανονικά όλα τα πιθανά ανασφάλιστα οχήματα.

Διαβάστε τη νέα εγκύκλιο της ΕΑΕΕ προς τις ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της:
"Σε συνέχεια της προηγούμενης εγκυκλίου μας (υπ΄ αριθμ. 22 779) σας ενημερώνουμε ότι μόλις μας ειδοποίησαν από την ΑΑΔΕ ότι αντί της ένδειξης «απαιτείται παράβολο» σε περίπτωση ανασφάλιστου εμφανίζεται πλέον σε κάθε περίπτωση (άρα και στην περίπτωση ανασφάλιστου) «δεν απαιτείται παράβολο».
Παρ΄ όλα αυτά κρίνεται απαραίτητο να συνεχίσετε τον έλεγχο των στοιχείων μέσω της ΔΗΛΕΔ προκειμένου να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις των αρχείων σας βάσει των πληροφοριών της Αρχής.
Θα επανέλθουμε με νεώτερη εγκύκλιο, εφόσον και μόλις παραλάβουμε επίσημη απάντηση από την ΑΑΔΕ."
Επισημαίνεται ότι το πρωί το nextdeal.gr έγραψε:
Τρεις ασφαλιστικές εταιρείες εκ των οποίων δυο ΕΠΥ και μία ανώνυμη εταιρεία, πήραν πρωτοβουλία από μόνες τους και διέκοψαν την σχέση με την ΔΗΛΕΔ (Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και εκδίδουν από χθες το απόγευμα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς περιμένει τις σχετικές αποφάσεις από την δημόσια αρχή.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εκδώσουν συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου είναι συνδεδεμένες σε online σύνδεση με την ΔΗΛΕΔ, προκειμένου να διαπιστώνεται ένα το όχημα είναι ανασφάλιστο η όχι.
Μετά την παράταση που δόθηκε για τα ανασφάλιστα μέχρι τις 14 Ιουλίου, από την κυβέρνηση, οι ασφαλιστικές εταιρείες περιμένουν τη σχετική εγκύκλιο από τη ΔΗΛΕΔ για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.
Ωστόσο οι τρεις εταιρείες κατά παράβαση της νομοθεσίας εκδίδουν συμβόλαια.
Η ασφαλιστική αγορά περιμένει τώρα την αντίδραση της αρμόδιας αρχής, καθώς ήδη παράγοντες άλλων εταιρειών κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τρεις εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: