Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 17.7.2017 - η ομηρεία συνεχίζεται

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 17.7.2017 - η ομηρεία συνεχίζεται





Επειδή ο χρόνος κυλά και ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα επίσημο δελτίο τύπου ή κάποια ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (φυσικών & νομικών προσώπων) και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κόμβος δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους που αγωνιούν, σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη χθες από την κα Αικ. Παπανάτσιου η απόφαση της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με νέα καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουλίου 2017 (αναμένεται η δημοσίευσή της στο Φ.Ε.Κ.).

Αυτή η διασταυρωμένη πληροφορία υπήρχε στον κόμβο από το πρωί, όμως δεν ανακοινώθηκε επειδή ευελπιστούσαμε στην επίσημη θέση του υπ. Οικονομικών που μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιηθεί, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια όλων των συναδέλφων λογιστών - φοροτεχνικών που αγωνιούν αναφορικά με τις εξελίξεις ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

Κατά την άποψή μας, εφόσον υπεγράφη από χθες η εν λόγω απόφαση και επειδή αναφερόμαστε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρεπε να είχε δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών ένα δελτίο τύπου προκειμένου αφενός μεν, να ενημερωθούν όλοι, αφετέρου δε, να ηρεμήσουν και να προβούν στον περαιτέρω προγραμματισμό των εργασιών τους οι συνάδελφοι που βάλλονται πανταχόθεν. Να σημειώσουμε επίσης ότι και φέτος υπάρχουν μεγάλα προβλήματα κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (φυσικών & νομικών προσώπων) και επίσης υπάρχουν ζητήματα (σ.σ. ενδεικτικά βλ. αγρότες, χθες αναρτήθηκαν τα νέα δεδομένα του καινούργιου αρχείου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για τα οποία ακόμη το υπουργείο δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες βάσει των νέων δεδομένων που αφορούν στην εκκαθάριση αυτών των υπόχρεων.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για άλλους πολλούς ακόμη που δεν είναι του παρόντος θα περιμέναμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες —ειδικά εμείς οι λογιστές— μια πιο σωστή αντιμετώπιση και όχι να υφιστάμεθα για μία ακόμη φορά το μαρτύριο της σταγόνας.




https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: