Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ χαιρετίζουν τη δημοσίευση του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για την Αγορά Συναλλάγματος

Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ χαιρετίζουν τη δημοσίευση του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για την Αγορά Συναλλάγματος




25/05/2017 - Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ χαιρετίζουν τη δημοσίευση του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για την Αγορά Συναλλάγματος

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) χαιρετίζει τη δημοσίευση του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για την Αγορά Συναλλάγματος (εφεξής «Κώδικας») και συναφούς υλικού για τους μηχανισμούς τήρησής του. Πρόκειται για μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση μιας εύρωστης, δίκαιης, υψηλής ρευστότητας, ανοικτής και διαφανούς αγοράς συναλλάγματος, η οποία θα διέπεται από υψηλά πρότυπα δεοντολογίας και θα λειτουργεί προς όφελος όλων των συμμετεχόντων στην αγορά συναλλάγματος. Η εύρυθμη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι σημαντική για τις κεντρικές τράπεζες για τη διασφάλιση της ομαλής μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία, που τελικά αποβαίνει προς όφελος όλων των πολιτών.

Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ έχουν αναλάβει ισχυρή δέσμευση να στηρίζουν και να προάγουν την τήρηση του Κώδικα στις αντίστοιχες επικράτειες υπό τη δικαιοδοσία τους, οι οποίες από κοινού διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος. Προς το σκοπό αυτό, έχουν δεσμευθεί να τηρούν τις αρχές του Κώδικα όταν ενεργούν ως συμμετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος και ομοίως να αναμένουν από τους αντισυμβαλλομένους με τους οποίους συναλλάσσονται σε τακτική βάση για πράξεις συναλλάγματος να τηρούν τον Κώδικα.

Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ ενθαρρύνουν επίσης τους συμμετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους να εξελίξουν τις πρακτικές τους κατά τρόπο ώστε αυτές να συνάδουν με τις αρχές του Κώδικα, καθώς και να επιδείξουν τη δέσμευσή τους υπογράφοντας τη Δήλωση Δέσμευσης που προσαρτάται στον Κώδικα. Οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ προσβλέπουν στην εξέλιξη των πρακτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Lena-Sophie Demuth, στο τηλ.: +49 69 1344 5423.

Σημειώσεις:

• Το ΕΣΚΤ αποτελείται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) όλων των κρατών-μελών της ΕΕ είτε αυτά έχουν υιοθετήσει το ευρώ είτε όχι.

• Ο Παγκόσμιος Κώδικας Δεοντολογίας για την Αγορά Συναλλάγματος και συναφές υλικό για τους μηχανισμούς τήρησής του διατίθενται στο http://www.globalfxc.org/

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: