Τα στοιχεία αποδοχών και συντάξεων είναι προσυμπληρωμένα στο Ε1, αλλά σε περίπτωση ελέγχου θα ζητηθεί να προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων και οι βεβαιώσεις συντάξεων, εισφορών και επιδομάτων
της λογίστριας-φοροτεχνικού Μάγδας Κρυστάλλη
Η προσυμπλήρωση έγινε με βάση τα αρχεία της ΑΑΔΕ που προέκυψαν από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και φορείς, βάσει της ΠΟΛ.1025/21-2-2017.
Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν συμφωνούν με προσυμπληρωμένα πεδία στους κωδικούς των εισοδημάτων επικοινωνήστε με τον εργοδότη ή φορέα και σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής, θα πρέπει ο εργοδότης ή φορέας να υποβάλλει ηλεκτρονικά εκ νέου το αρχείο με τα σωστά στοιχεία βεβαίωσης. Σε περίπτωση που ο εργοδότης υποβάλλει εκ νέου αρχείο βεβαιώσεων θα προσυμπληρωθούν τα νέα στοιχεία.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη διαδικασία εκτύπωσης των βεβαιώσεων συντάξεων, καταβολής εισφορών, επιδομάτων και επιδοτήσεων ηλεκτρονικά για φορολογική χρήση. Το άρθρο θα επικαιροποιείται, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησής τους από τους φορείς.

ΙΚΑ-Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συντάξεων

Μέσω της υπηρεσίας «Βεβαίωσης Συντάξεων για Φορολογική χρήση» του ΙΚΑ, δίνεται η δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά στοιχεία να εκδοθεί η «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και των ενταχθέντων ταμείων τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΥΔΚΥ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ είναι 0150, 0151, 0416, 2008, 0164, 0165 και 0171 αντίστοιχα).
Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται η καταχώριση κάθε ΑΜ ΔΙΑΣ ξεχωριστά για κάθε φορέα, ασχέτως αν εκδίδεται ένα Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων. Σε περίπτωση που για τον ίδιο φορέα έχει γίνει αλλαγή του ΑΜ ΔΙΑΣ εντός του έτους, παρακαλούμε αναζητήστε την Βεβαίωση Συντάξεων και με τους δύο ΑΜ ΔΙΑΣ.
Εκτυπώσετε τη βεβαίωση συντάξεων από ΕΔΩ
– Επιλέξτε εάν είστε συνταξιούχος κάτοικος Ελλάδας ή κάτοικος Εξωτερικού (Αρμοδιότητας Περ/κου Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών).
– Εάν είστε κάτοικος Ελλάδας, καταχωρήστε τα 7 πρώτα ψηφία του Α.Μ. (γράμματα αν υπάρχουν & νούμερα, π.χ. αν ειναι Ε00123456 καταχωρήστε Ε001234), Α.Μ. ΔΙΑΣ (συνεχόμενα – χωρίς κενά), Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ. βοήθεια εδώ
– Εάν είστε κάτοικος Εξωτερικού (Αρμοδιότητας Περ/κού Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών), καταχωρήστε τα 7 πρώτα ψηφία του Α.Μ. (γράμματα αν υπάρχουν & νούμερα), επιλέξτε την κατηγορία σύνταξης που λαμβάνετε, καταχωρήστε Επίθετο, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.
– Η συμπλήρωση των πεδίων είναι υποχρεωτική.
– Εισάγετε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης.
– Πατήστε έλεγχος.
– Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, εμφανίζεται η σχετική βεβαίωση και μπορείτε να προχωρήσετε στην εκτύπωσή της. Σας ενημερώνουμε δε ότι σε περίπτωση που υποβάλλετε τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ηλεκτρονικά, δεν είναι απαραίτητη η εκτύπωση της Βεβαίωσης Συντάξεων και η προσκόμιση αυτής στην αρμοδία Δ.Ο.Υ. Μπορείτε όμως, να αποθηκεύσετε τη βεβαίωση αυτή στον υπολογιστή σας για μελλοντική χρήση, ή να την εκδώσετε οποτεδήποτε, μέσω της ίδιας εφαρμογής, εφόσον σας ζητηθεί από την αρμοδία Δ.Ο.Υ.
– Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, σχετικό μήνυμα σας ενημερώνει για τη μη ταυτοποίηση αλλά συγχρόνως σας δίνεται η δυνατότητα να εκδώσετε τη Βεβαίωση Συντάξεων με τα στοιχεία που υπάρχουν στα αρχεία μας. Εάν χρειαστεί διόρθωση των στοιχείων σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε τμήμα πληρωμών συντάξεων του Υποκ/ματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
– Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται η καταχώρηση κάθε ΑΜ ΔΙΑΣ ξεχωριστά για κάθε φορέα, ασχέτως αν εκδίδεται ένα Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων. Σε περίπτωση που για τον ίδιο φορέα έχει γίνει αλλαγή του ΑΜ ΔΙΑΣ εντός του έτους, παρακαλούμε αναζητήστε την Βεβαίωση Συντάξεων και με τους δύο ΑΜ ΔΙΑΣ.

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επιλέγοντας Προσωποποιημένη Πληροφόρηση εισάγετε τους κωδικούς του taxisnet και εκτυπώνετε τη Βεβαίωση Συντάξεων για το φορολογικό έτος 2016. Οι Βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΠΥ για το φορολογικό έτος 2016 δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα.

ΤΣΜΕΔΕ

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των Βεβαιώσεων Αποδοχών 2016 των συνταξιούχων του τ. ΕΤΑΑ Τομείς Μηχανικών & ΕΔΕ στην ιστοσελίδα του eΤΣΜΕΔΕ.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για ολόκληρο το χρονικό διάστημα υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων φορολογητέου έτους 2016 με χρήση του Α.Φ.Μ., του Α.Μ.Κ.Α., του Αρ. Σύνταξης και της Πολλαπλότητας (0 : Δικαιούχος, Α : Σύζυγος, Β,Γ,Δ,Ε : Τέκνα) του δικαιούχου.
Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να εκδώσουν τη Βεβαίωση Αποδοχών 2016, κάνοντας είσοδο στην ιστοσελίδα με χρήση των προσωπικών τους κωδικών και χωρίς την ανάγκη εισαγωγής Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α. και Αρ. Σύνταξης, από την επιλογή: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» –> «Συνταξιούχοι» –> «Βεβαίωση Εφορίας Συνταξιούχου».

Βεβαιώσεις εισφορών

Για την εκτύπωση των βεβαιώσεων εισφορών θα πρέπει να υπάρχουν κωδικοί για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου στην ιστοσελίδα του eΤΣΜΕΔΕ. Με την είσοδο του χρήστη, επιλέγει Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, Ασφαλισμένοι και Βεβαίωση για φορολογική Δήλωση.

ΟΑΕΕ-Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Διαθέσιμη είναι πλέον η παροχή βεβαίωσης αποδοχών συνταξιούχων από τον ΟΑΕΕ καθώς ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των Βεβαιώσεων Αποδοχών 2016 των συνταξιούχων του Οργανισμού.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για ολόκληρο το χρονικό διάστημα υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων φορολογητέου έτους 2016 με χρήση του Α.Φ.Μ. και του Α.Μ.Κ.Α. του δικαιούχου.
Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ, έχοντας μαζί σας:
· Αστυνομική Ταυτότητα
· Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας
· Βεβαίωση ΑΜΚΑ (Εκτυπώστε από το www.amka.gr ή με την κάρτα ΑΜΚΑ ή βεβαίωση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ)
Δείτε τη φόρμα ΕΔΩ.

Βεβαιώσεις εισφορών

Η εκτύπωση βεβαίωσης εισφορών του ΟΑΕΕ για τις εισφορές που καταβλήθηκαν το 2016 δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

ΕΤΑΑ -Τομέας Ασφάλισης Νομικών

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Η εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για το φορολογικό έτος 2016 δεν έχει ενημερωθεί.

ΕΤΑΑ – Τομέας Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ)

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Αναμένεται ενημέρωση για το φορολογικό έτος 2016.

Βεβαιώσεις εισφορών

Δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα για το φορολογικό έτος 2016

ΟΑΕΔ

Βεβαίωση οικονομικών συναλλαγών για χρήση στην Εφορία

Μέσω των e-Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ δίνεται η δυνατότητα έκδοσης Βεβαίωση οικονομικών συναλλαγών για χρήση στην Εφορία. Η είσοδος στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται πατώντας εδώ. Για την Είσοδο στο σύστημα στην περίπτωση όπου έχετε ήδη εγγραφεί στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, πληκτρολογείτε την Ονομασία και το Συνθηματικό χρήστη που χρησιμοποιείτε.
Στην περίπτωση όπου δεν έχετε ήδη εγγραφεί, δίνεται δυνατότητα εγγραφής χρησιμοποιώντας έναν από τους συνδέσμους.

ΟΓΑ

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Η εκτύπωση της Βεβαίωσης Συντάξεων για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) και του ΑΦΜ του Συνταξιούχου.
– Στη περίπτωση που δεν έχει καταχωρηθεί στο αρχείο πληρωμών των συνταξιούχων σωστός ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ η βεβαίωση δεν εκτυπώνεται. Ο συνταξιούχος πρέπει να απευθυνθεί για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ με την κάρτα του ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (π.χ. εκκαθαριστικό σημείωμα).
– Αν ο συνταξιούχος είχε οφειλή προς τον Οργανισμό, έκανε αποπληρωμή οφειλής και επιθυμεί την έκδοση τροποποιημένης βεβαίωσης αποδοχών για να κάνει τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η βεβαίωση αποδοχών εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως του συνταξιούχου, προς τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων & Πληρωμής Συντάξεων (Κεντρική Υπηρεσία fax 210 3822871), με συνημμένο αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής.
Δείτε την φόρμα ΕΔΩ.

Βεβαιώσεις εισφορών

Η εκτύπωση Βεβαιώσεων καταβολής εισφορών ΟΓΑ για το Φορολογικό έτος 2016 είναι διαθέσιμη.
Η εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) του Ασφαλισμένου.
Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ/ΑΦΜ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).
Δείτε την φόρμα ΕΔΩ.

Βεβαιώσεις Επιδομάτων

Η εκτύπωση Βεβαίωσης Οικογενειακών Επιδομάτων ΟΓΑ για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του Επιδοματούχου.
Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).
Δείτε την φόρμα ΕΔΩ

ΕΤΕΑΕΠ – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. «Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών» ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Ιανουαρίου 2017 (Ν.4387/2016) με την μετονομασία του από Ε.Τ.Ε.Α.(Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και τη ένταξη σε αυτό των Ταμείων Πρόνοιας. Αναλυτικά τα ταμεία που εντάχθηκαν είναι:
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΕΛΕΜ] ΕΤΕΑ-Ειδ. Λογ/μος Επικ/σεως Μελών (Πρώην ΤΥΠΑΤΕ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΑΔΚΥ] – Ταμείο Ασφαλίσεως Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΑΔΚΥ (Κ)] – Ταμείο Ασφαλίσεως Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΑΠΤΠ] – Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΑΣ] – Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΑ] – Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΔ] – Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΔΥ] – Τ.Ε.Α Δημοσίων Υπαλλήλων
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΙΓΕ] – Ε.Τ.Ε.Α – πρ.ΤΕΑ Εκπαιδευτ. Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΧ] – Τομέας Επικουρ. Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΔΕΗ] – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΔΕΗ
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠ ΕΛΤΑ] – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΕΛΤΑ
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠ ΕΤΒΑ] – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΕΤΒΑ
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΕΤΕ] – ΕΤΕΑ-Τ.Ε.Α. Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΟΖΟ] – ΕΤΕΑ-πρ. Τ.Ε.Α. Προσωπ. Οινοποιίας Ζυθοποιίας κ.λπ.
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΟΚΑ] – ΕΤΕΑ-πρ. Τ.Ε.Α. Προσωπ. Οργαν. Κοινων. Ασφάλισης
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠ ΟΤΕ] – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΟΤΕ
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ] – Τ.Ε.Α. & Προνοίας Προσωπικού ΕΡΤ και Τουρισμού
· [ΕΤΕΑΕΠ- ΤΕΑΠΥΚ] – Τομέας Επικ. Ασφάλ. Πρατηρ. Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΤΤΑΘ] – Τ. Επ. Ασφ. Τεχνικών Τύπου Αθηνών-Θες/νίκης
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΥΕΚ] – ΕΤΕΑ-Τ.Ε.Α. Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΥΝΤΠ] – ΕΤΕΑ-Τ.Ε.Α. Υπαλλήλων Ναυτικών και Τουριστικών
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΥΠΣ] – Τομ.Επικ.Ασφ. Υπ/λων Πυροσβεστικού Σώματος (ΤΕΑΥΠΣ)
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΧ] – ΕΤΕΑ- πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών
· [ΕΤΕΑΕΠ-ΤΣΜΕΔΕ] – Τομ.Επικ.Ασφ. Μηχ/κων και Εργοληπτών Δημ.Έργων ΤΣΜΕΔΕ(Ε)
· [ΜΤΣ] – Μετοχικό Ταμείο Στρατού
· [ΤΣΕΑΠΓΣΟ-ΙΚΑ] – Ταμείο Σύνταξης & Επικ.Ασφ. Προσωπικού Γεωργικών-Συνετ/κων Οργ.
Η εκτύπωση των βεβαιώσεων θα γίνεται από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.eteaep.gov.gr επιλέγοντας Ηλεκτρονικές υπηρεσίες > Φορολογικές βεβαιώσεις και www.idika.gr, επιλέγοντας «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ».
Για την εκτύπωση των βεβαιώσεων συνταξιούχων ΕΤΕΑΕΠ δίνονται οι δύο εναλλακτικοί τρόποι αναζήτησης μέσω της σχετικής φόρμας:
· Αναζήτηση μέσω (IBAN-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ)
· Αναζήτηση μέσω (ΑΜΣ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ)

ΟΠΕΚΕΠΕ-Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Βεβαιώσεις Επιδότησης

Η έκδοση των βεβαιώσεων για το φορολογικό έτος 2016 ολοκληρώθηκε και οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να την εκτυπώσουν ηλεκτρονικά. Μπαίνοντας στην εφαρμογή Βεβαίωση Εφορίας Ποσών Επιδότησης η είσοδος στο σύστημα πραγματοποιείται με την εισαγωγή των κωδικών Taxisnet και στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης επιλέγοντας το φορολογικό έτος
Δείτε την φόρμα ΕΔΩ

ΕΚΟΕΜΣ-Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Ο Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. ενημερώνει τους μερισματούχους, ότι έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λήψης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση Φορολογικού έτους 2016. Η εκτύπωση ή η αποθήκευση της Βεβαίωσης του ΕΚΟΕΜΣ για φορολογική χρήση, γίνεται απευθείας από τους δικαιούχους, μέσω του ιστότοπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης:
· Εφόσον δεν είναι Εν Αποστρατεία Στρατιωτικός ή Αστυνομικός: τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου
· Στην περίπτωση που είναι Εν Αποστρατεία Στρατιωτικός ή Αστυνομικός:
– που δεν έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από τον ΕΚΟΕΜΣ ή μέρισμα από το ΜΤΣ απαιτούνται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τα Τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου,
– που έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από τον ΕΚΟΕΜΣ ή μέρισμα από το ΜΤΣ απαιτούνται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός φακέλου χωρίς το πρόθεμα 601 ή 602.

Ν.Α.Τ. (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο)

Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων

Διαθέσιμη είναι πλέον η παροχή βεβαίωσης αποδοχών από το Ν.Α.Τ. Για την εκτύπωση της βεβαίωσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Συνταξιούχου (Α.Μ.Σ.), ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου ( Α.Φ.Μ.) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
Δείτε τη φόρμα εδώ

Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και ΕΚΟΕΜΝ

Μπαίνοντας στην Εφαρμογή Προβολής Ενημερωτικών Δελτίων ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ θα δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης των βεβαιώσεων συμπληρώνοντας τον Αρ.Μητρώου τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.
πηγή:www.e-forologia.gr