ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:29
Του Σπύρου Δημητρέλη
Την ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών σε των εφοριών Κέρκυρας, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Κώ, Ρόδο και Πολύγυρο, καθώς  και στις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ.
Όπως έγραψε χθες το capital.gr, οι έλεγχοι θα γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου της ΑΑΔΕ για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις τουριστικές περιοχές όπου αυξάνονται οι τζίροι.
Στη σχετική απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή ορίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά. Οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες. Για την υλοποίηση των ως άνω ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό Εφοριακών υπαλλήλων οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κώ, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.