Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ενας στους τρεις πληρώνει επιπλέον φόρο 700 ευρώ

Ενας στους τρεις πληρώνει επιπλέον φόρο 700 ευρώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ο ΔΗΚΤΗΣ
Μόλις το 16% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί, 43 ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, αρκετοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν ακόμα τις δηλώσεις, καθώς δεν έχουν υποβληθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι βεβαιώσεις αποδοχών, ενώ για τους αγρότες υπάρχουν προβλήματα με λανθασμένα στοιχεία που έχει αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα ο σχετικός κωδικός (037-038) είναι κλειδωμένος από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και υποβάλει τη δήλωσή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις 981.970 δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει ότι το 33,46% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο, ο οποίος ανέρχεται κατά μέσον όρο σε 701 ευρώ.
«Δεν παρεμβαίνουμε στην Εθνική Ασφαλιστική»
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και ούτε μπορεί να παρέμβει». Αυτό τόνισε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη επιστολή του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος προς τους Ελληνες τραπεζίτες για την εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. «Ο διαγωνισμός γίνεται από την Εθνική Τράπεζα, με συμβούλους πώλησης την JP Morgan και την Goldman Sachs. Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός με κανόνες», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας με νόημα.
Επιλογή συντονιστών εξωδικαστικού συμβιβασμού
Οι πρώτοι 320 συντονιστές που θα κληθούν να εφαρμόσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη ρύθμιση των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις προς το Δημόσιο και τις τράπεζες καλούνται από την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Οι συντονιστές θα προέλθουν από τον πίνακα διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα εγγραφούν στο μητρώο συντονιστών. Με δεδομένο, όμως, ότι δυνητικά στον μηχανισμό μπορούν να ενταχθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις, μάλλον το μητρώο πρέπει να διευρυνθεί.
Πλήγμα για τον τουρισμό η απεργία της ΠΝΟ
Τεράστια οικονομική ζημία στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό προκάλεσε η απόφαση των ναυτεργατών για παράταση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως και σήμερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Γραφείων. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι επανειλημμένες παρεμβάσεις της με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία για να ανακοπεί η πολύπλευρη ζημία στον τουρισμό δεν εισακούσθηκαν. Επίσης, επικαλείται δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων, που κάνουν λόγο για πιθανές ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό.
Μοχλός ανάπτυξης ο ελληνικός τουρισμός
Το 86% των Ελλήνων θεωρεί ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, βάσει έρευνας που πραγματοποίησε η MRB για λογαριασμό του ΣΕΤΕ. Παρά ταύτα, όπως ανέφερε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης, παραδίδοντας τη σκυτάλη της προεδρίας στον Γιάννη Ρέτσο, ο ελληνικός τουρισμός κουβαλά τα βαρίδια της γραφειοκρατίας, της πολιτικής αστάθειας, των υποδομών και της φορολογίας. Αν η χώρα είχε την κατάταξη της Ισπανίας στις κατηγορίες φορολογίας, σταθερότητας επενδυτικού περιβάλλοντος και υποδομών, θα βρισκόταν σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στους 10 πρώτους προορισμούς στο κόσμο από την 24η θέση που έχει σήμερα. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες-μέλη του Συνδέσμου να συνεισφέρουν για την τουριστική προβολή της χώρας, μέσω της Μarketing Greece ή άλλων τοπικών προσπαθειών, ειδικά όσο υπάρχει στέρηση κρατικών εσόδων.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: