Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ε.Λ.Ε.Π.Α.: «17 Μαΐου απεργούμε»

Ε.Λ.Ε.Π.Α.: «17 Μαΐου απεργούμε»


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr.
E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 8 Μαΐου 2017

17 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 

Δε συμβιβαζόμαστε με τα νέα μέτρα, δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα.
Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!


Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,

Το σωματείο μας, μας καλεί σε απεργία την Τετάρτη 17/5 κόντρα στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση-ΕΕ-«θεσμοί» με την συμφωνία της 2ης αξιολόγησης!

Η νέα συμφωνία δεν μας βγάζει από τα μνημόνια ούτε βελτιώνει την ζωή μας. Το αντίθετο! Τα μέτρα οδηγούν στην ανάπτυξη μονάχα των επιχειρηματικών ομίλων που χτίζονται πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Ας δούμε όμως, και πιο συγκεκριμένα τα μέτρα, για να καταλάβουμε και ποια θα είναι τα "οφέλη" της λεγόμενης ανάπτυξης για μας τους εργαζόμενους, για την οποία μας καλούν vα κάνουμε και άλλες θυσίες.

Τα μέτρα της «ανάπτυξης»….
- Μεγάλες μειώσεις στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από €8.636 σε 5.685. Πρακτικά όποιος μισθωτός ή συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ θα φορολογείται. Μισθωτός με εισόδημα 9.000 που πλήρωνε €80 θα πληρώνει €680. Πρακτικά μιλάμε για κόψιμο ενός ολόκληρου μισθού!
- Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν το νόμο Κατρούγκαλου.
- Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας, μιας από τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων. Δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους αλλά όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Η εμπειρία δείχνει ότι ό,τι ξεκίνησε στο εμπόριο επεκτάθηκε παντού. (εκ περιτροπής εργασίας, ατομικές συμβάσεις κλπ)
- Διατήρηση μέχρι το 2019 της αθλιότητας του κατώτερου μισθού των €586 και €511 μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα. Νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα όπως σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης.
- Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ, που θα σημάνει νέα αύξηση στα τιμολόγια αλλά και μείωση της ποιότητας των παροχών.
- Μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.
- Διευκόλυνση ομαδικών απολύσεων μέσω της κατάργησης της διοικητικής προέγκρισης (υπουργικό βέτο).

… και τα παραμύθια περί αντίμετρων!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό ότι θα ελαφρύνει το βάρος με τα λεγόμενα αντίμετρα. Τεράστιο ψέμα! Ακόμα και τα περισσότερα αντίμετρα για τους εργοδότες πάνε. Το βασικό αντίμετρο είναι μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 29% σε 26%, τάχα «κίνητρο για την ανάπτυξη»!

Δηλαδή το μέτρο είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις στους εργαζόμενους, και το «αντίμετρο» να μειώνουν τους φόρους στου εργοδότες! Μας κοροϊδεύουν!!

Ορισμένες μερίδες φαγητό σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών των εργαζομένων δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να "χρυσώσουν το χάπι".

Επίσης, η μείωση του φορολογικού συντελεστή στους εργαζόμενους από 22 σε 20% θα γίνει μόνο αν ξεπεραστούν οι στόχοι για 3,5% πλεόνασμα ετησίως. Ακόμα και αυτά, υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από το φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό. Οι μεγαλοεργοδότες στο απυρόβλητο.

Η κατάσταση

Όλα τα παραπάνω θα προστεθούν στα προβλήματα που ήδη ζούμε στον κλάδο μας και στην καθημερινότητα μας. Όλοι μας, είτε εργαζόμαστε σε ελεγκτική, σε λογιστήριο ή σε λογιστικό γραφείο ζούμε με την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τα ζούμε! Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, συχνά χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), μισθοί «χαρτζιλίκι» με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ.

Μπορεί από εταιρία σε εταιρία να διαφέρουν τα προβλήματα αλλά όλα έχουν να κάνουν με την έλλειψη ΣΣΕ στον κλάδο.

Γιατί να απεργήσουμε;

Πολλοί συνάδελφοι λένε, «και αν απεργήσουμε, τι θα αλλάξει;»

Συνάδελφε σκέψου, αποδεικνύεται ότι όσο δεν κάνουμε τίποτα, έρχονται κι άλλα μέτρα. Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί, «ε, μετά και από αυτά που φέρνουν τώρα δεν θα έχει άλλα μέτρα», «να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και θα φτιάξουν τα πράγματα». Να που όμως, όσο δεν κινητοποιούμαστε μαζικά, φέρνουν κι άλλα μέτρα εις βάρος μας, τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο ίδιο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι αφού ο κόσμος δεν κατεβαίνει στον δρόμο πάει να πει ότι καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων, ότι δείχνει ανοχή. Ας αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Συμμετέχοντας στην απεργία 17/5 διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε νέα και παλιά μέτρα. Καταδικάζουμε αυτή την πολιτική του κεφαλαίου. Φωνάζουμε ότι δεν συμφωνούμε, ούτε συναινούμε με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σπάμε το κλίμα της απογοήτευσης που αυτή η κυβέρνηση έχει ρίξει πάνω στους εργαζόμενους και ανέργους.

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,

Συμβάλλουμε στην επιτυχημένη και μαζική συμμετοχή στην απεργία με παρεμβάσεις σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους του κλάδου, σε όλες τις ελεγκτικές, τα λογιστήρια, τα λογιστικά γραφεία, με συζητήσεις με του συναδέλφους μας και τους ανέργους του κλάδου! Είμαστε σε ετοιμότητα για αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να μας αιφνιδιάσει φέρνοντας νωρίτερα για ψήφιση τα μέτρα.

Έχουμε όλοι ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη.

Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Η Κεντρική Διοίκηση
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: