Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ειρωνεία Σόιμπλε κατά Σουλτς: «Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ»

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ειρωνεία Σόιμπλε κατά Σουλτς: «Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ»

Ειρωνεία Σόιμπλε κατά Σουλτς: «Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ»
Ειρωνική διάθεση είχε ο Β. Σόιμπλε για τον Μ. Σουλτς χρησιμοποιώντας μάλιστα το ελληνικό πρόβλημα για να τον πικάρει.
«Αν συνεχίσει έτσι, τον Σεπτέμβριο θα... ψηφίσει CDU» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τον υποψήφιο καγκελάριο με το SPD, «καλωσορίζοντάς» τον στη λογική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη, δίχως εκπτώσεις εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την Αθήνα

«Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ. Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU».
Με αυτά τα λόγια, προς το διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα, CDU, έδωσε ειρωνική απάντηση στον Μ. Σουλτς.
Είχε προηγηθεί δήλωση του υποψηφίου για την καγκελαρία με το SPD, σύμφωνα με την οποία η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα εξαρτηθούν από τον βαθμό, στον οποίο θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις -μια δήλωση, δηλαδή, που δεν διαφέρει σε τίποτα απ' όσα λέει δεξιά και αριστερά ο Σόιμπλε όλα αυτά τα χρόνια.
Ενδεικτικό της κλιμάκωσης, η οποία καταγράφεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, είναι και το σποτ του CDU στα social media, με σύνθημα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς».
Στο αντίστοιχο βίντεο εμφανίζεται και δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, με την οποία ο ίδιος εξέφραζε την εκτίμηση πως ο υποψήφιος του SPD, ως καγκελάριος, θα ήταν πιο επιεικής με την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: