Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Διευκρινίσεις για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, τις κάρτες και την ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Διευκρινίσεις για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, τις κάρτες και την ανανέωση της κάρτας ανεργίας

101
Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας, για την πληρωμή του ΚΕΑ, την διακοπή του εισοδήματος για όσους δεν ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και το εισόδημα από τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.
Έγινε η πληρωμή για την β’ δόση του ΚΕΑ στους δικαιούχους και ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ καθησύχασε τους δικαιούχους ότι τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ανεξάρτητα αν έχουν παραλάβει την κάρτα ή όχι.
«Εφόσον η κάρτα έχει εκδοθεί τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό των δικαιούχων και την κάρτα, ανεξάρτητα αν την έχουν παραλάβει ή όχι» εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας. «Είναι καθαρά θέμα χρόνου» τόνισε. Απαντώντας αν μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών απάντησε ότι οι τράπεζες έχουν τις δικές τους διαδικασίες, ενώ εξήγησε ότι δημιουργούνται προβλήματα από διάφορα λάθη που υπάρχουν είτε στη διεύθυνση, είτε σε λάθη στο λογαριασμό των δικαιούχων.
Τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν από τους δικαιούχους σε επικοινωνία με την τράπεζα είπε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας καθησυχάζοντας παράλληλα ότι τα χρήματα δεν χάνονται αλλά πιστώνονται στους λογαριασμούς, τον επόμενο μήνα. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν παραλάβει την προπληρωμένη κάρτα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με την τράπεζα που είναι ο λογαριασμός τους.
Σταδιακά στήνεται το ολοκληρωμένο σύστημα του εισοδήματος αλληλεγγύης καθώς δεν είναι μόνο οικονομική ενίσχυση αλλά μια σειρά διευκολύνσεων και ενισχύσεων που περιλαμβάνει, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Επισης αναφέρθηκε και για το θέμα που ανέδειξε το dikaiologitika news σε ρεπορτάζ του σχετικά με την διακοπή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης εφόσον δεν γίνει ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. (δείτε σχετικά: Χάνουν το ΚΕΑ όσοι δεν ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας).
Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι όσοι διαθέτουν τα εισοδηματικά όρια προφανώς είναι δικαιούχοι και θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα που δικαιούνται, παροολα αυτά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ μετράνε στο εισόδημα οπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορταζ στο dikaiologitika news (Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Αν και μη σύννομο υπολογίζονται ως εισόδημα για το ΚΕΑ).
Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: