Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις - Πρόοδος αλλά με πολλά ανοικτά μέτωπα

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις - Πρόοδος αλλά με πολλά ανοικτά μέτωπα

Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις - Πρόοδος αλλά με πολλά ανοικτά μέτωπα
«Συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και κλείνουμε θέματα», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά από τη νέα μαραθώνια συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα Πέμπτη στις 14.00.
Οι Θεσμοί δεν φεύγουν, πρόοδος υπάρχει, όμως, το θρίλερ συνεχίζεται καθώς τα μέτωπα παραμένουν ακόμη ανοικτά. Οπως φαίνεται δεν έχει υπάρξει συμφωνία για το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου ενώ φαίνεται να συνεχίζεται το αδιέξοδο για τις συντάξεις αλλά και για τα εργασιακά για τα οποία υπάρχουν τεράστιες διαφορές με το ΔΝΤ,
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο:
Έγιναν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα-αντίμετρα, όπως για το ποια είναι τα θετικά μέτρα είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων. Υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το «πακέτο» των θετικών μέτρων, με 1-2 διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος.
Στα εργασιακά, που επίσης συζητήθηκαν, υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το ΔΝΤ.
Το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη.
Έκλεισε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Έγινε γνωστό ότι θα «κουρεύεται» ο ΦΠΑ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δεν θα «κουρεύονται» οι ασφαλιστικές εισφορές.

Σημειώνεται ότι το σημερινό Euro Working Group (21.00 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: