Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ε.Π.Δ.Ο.Λ.Ο.: Διαμαρτυρία - Παράταση ΜΥΦ, βεβαιώσεων αποδοχών 2016

Ε.Π.Δ.Ο.Λ.Ο.: Διαμαρτυρία - Παράταση ΜΥΦ, βεβαιώσεων αποδοχών 2016




ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 

epdolo2016@gmail.com

ΠΡΟΣ: Διοικητή Α.Α.Δ.Ε κ.
Γεώργιο Πιτσιλή

Υφυπουργό Οικονομικών κα.
Κατερίνα Παπανάτσιου

Η Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών Οικονομολόγων, γνωρίζει από την τριβή των μελών της και φίλων της με την καθημερινότητα των λογιστών, ότι το σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Ο χρόνος που χρειάζεται το οποιοδήποτε αρχείο ή έστω και η μοναδική εγγραφή, ώστε από το στάδιο "υποβλήθηκε", να περάσει στο στάδιο "σε επεξεργασία" από εκεί στο στάδιο "αναμονή έγκρισης" και τελικά στο στάδιο "εγκρίθηκε" απαιτεί πολλές ώρες έως και ημέρες.

Απαιτούμε 

1) Την παράταση του χρόνου υποβολής τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου και διορθώσεων τόσο εσόδων όσο και εξόδων χωρίς πρόστιμο μέχρι το τέλος Ιουνίου

2) Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς, ενώσεις, συλλόγους, ομοσπονδίες, των λογιστών για τον χρόνο και τον τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για το φορολογικό έτος 2017.

3) Την απενοχοποίηση του λογιστή και την απαλλαγή του από το βάρος της συμφωνίας ακόμα και των αποκλίσεων κάτω των 100 ευρώ, προκειμένου να γίνει διακοπή δραστηριότητας επιχειρήσεων στις ΔΟΥ της Αττικής.

4) Την εμφάνιση των αποκλίσεων μόνο για πληροφοριακούς λόγους και για την διόρθωση πιθανών λαθών κατά την καταχώρηση των παραστατικών, και όχι για την επιβολή προστίμων σε επαγγελματίες και υποτιθέμενους "συνεργάτες" του υπουργείου οικονομικών, άμισθους και ταλαιπωρημένους από την συχνή παραγωγή νόμων και διατάξεων νόμων, που μόνο σκοπό έχουν την φοροείσπραξη και την προστιμολαγνεία.

5) Η εκτίμηση κινδύνου φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής είναι καθήκον και υποχρέωση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου οικονομικών και της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.

Να αναλάβουν λοιπόν την ευθύνη της εκτίμησης του κινδύνου συγκρίνοντας ΜΥΦ-περιοδικές ΦΠΑ-δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, άσχετα αν οι αποκλίσεις της κάθε επιχείρησης είναι 100 ευρώ, 500 ευρώ, 1.000 ευρώ ή 10.000 ευρώ. Το επιτρεπόμενο ποσοστό αποκλίσεων πρέπει να είναι συνάρτηση του τζίρου της κάθε επιχείρησης και όχι ένα οριζόντιο ποσό για όλους.

6) Την παράταση των βεβαιώσεων αποδοχών μέχρι την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στις υπόλοιπες δυσβάσταχτες υποχρεώσεις του μήνα.

Είμαστε στην διάθεση του υπουργείου για την κατάθεση των προτάσεων μας ώστε το μέτρο των ΜΥΦ να είναι εργαλείο του ελεγκτικού μηχανισμού και όχι βραχνάς και αγχόνη τόσο των επαγγελματιών όσο και των λογιστών που έχουν επιβαρυνθεί με δεκάδες υποχρεώσεις, υποτίθεται για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών.

Με τιμή

ΕΠΔΟΛΟ

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: