Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Πανστρατιά επενδύσεων για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο - Γκότσης στον Realfm 97,8: Τα ελλείμματα και θέσεις εργασίας δεν λύνονται με μέτρα περιοριστικής πολιτικής - Ο Χιόνης στον Realfm 97,8 για την αξιολόγηση: Αναβαλλόμενη εκπλήρωση προσδοκιών

Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Πανστρατιά επενδύσεων για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο

12:44 μμ
Στις αποφάσεις του Eurogroup, την πορεία της διαπραγμάτευσης και την ανάπτυξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Πανστρατιά επενδύσεων για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο
«Εάν κάθε φορά που τίθεται θέμα αξιολόγησης, διότι θα ξαναυπάρξει θέμα αξιολόγησης δεν τελειώσαμε εδώ, εάν καθυστερούμε τόσο πολύ και εάν δημιουργούμε κλίμα αβεβαιότητας και εάν στο επίπεδο το κυβερνητικό υπάρχουν φωνές υπέρ των επενδύσεων και άλλες φωνές που βάζουν προσκόμματα στις επενδύσεις, εάν συνεχιστεί αυτό δεν βγαίνει πουθενά. Εάν αντίθετα όμως υπερισχύσουν οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μία πανστρατιά επενδύσεων, διότι δεν βγαίνει αλλιώς. Διότι με τις επενδύσεις θα πάρει μπροστά η οικονομία, θα έχουμε έσοδα, θα προκύψουν πλεονάσματα έτσι ώστε να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Δεν υπάρχει άλλη οδός διαφυγής» δήλωσε ο αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
«Εκείνο που ελπίζεται είναι ότι όποια μέτρα αποφασιστούν, που θα αποφασιστούν δεν υπάρχει αμφιβολία, ελπίζουμε να μην είναι πάρα πολύ οδυνηρά. Εννοώ και το αφορολόγητο να μην είναι πάρα πολύ χαμηλό αλλά και ο περιορισμός των συντάξεων να είναι επίσης σε χαμηλό ποσοστό… Είναι όλα ανοιχτά, η διαπραγμάτευση θα δείξει τελικά πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τα μέτρα τα αντισταθμιστικά πάλι είναι θέμα διαπραγμάτευσης κατά πόσον θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019. Άρα εκείνο που εγώ πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα ότι έχουμε να κλείσουμε» σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε.
«Εάν όλα αυτά τα πράγματα τελειώσουν γρήγορα και δεν έχουμε συνεχείς κωλυσιεργίες και αποκτήσουμε μία στοιχειώδης αξιοπιστία νομίζω ότι οι θεσμοί θα είναι λιγότερο επίμονοι στο τα μέτρα να παρθούν τώρα και όχι το 2019».
Ακούστε το ηχητικό:


http://www.enikos.gr/economy/501094/maravegias-ston-realfm-978-panstratia-ependyseon-gia-na-xefygoume

Γκότσης στον Realfm 97,8: Τα ελλείμματα και θέσεις εργασίας δεν λύνονται με μέτρα περιοριστικής πολιτικής

12:52 μμ
Γκότσης στον Realfm 97,8: Τα ελλείμματα και θέσεις εργασίας δεν λύνονται με μέτρα περιοριστικής πολιτικής
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.
«Έχουμε δύο ελλείμματα, τα οποία πρέπει να αντιπαλέψουμε, το έλλειμμα σε ανάπτυξη και το έλλειμμα σε θέσεις εργασίας. Αυτά δεν λύνονται με μέτρα περιοριστικής πολιτικής. Υποθέτω ότι ο κ. Σόιμπλε μάλλον δεν το ξέρει αυτό. Λύνονται είτε με ένα πακέτο το οποίο θα περιέχει αναδιάρθρωση κάποιων επιβαρύνσεων ή κάποιων δαπανών και από την άλλη, με εισροή πόρων», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Δηλαδή, με άλλα λόγια θα πρέπει να τερματιστεί η περιοριστική πολιτική, την οποία απαιτούσαν μέχρι τώρα και να πάμε αν όχι σε επεκτατική, τουλάχιστον σε μία πολιτική που λύνει τα προβλήματα με αναδιαρθρώσεις».
Ακούστε το ηχητικό:

http://www.enikos.gr/economy/501098/gkotsis-ston-realfm-978-ta-elleimmata-kai-theseis-ergasias-den-ly

Ο Χιόνης στον Realfm 97,8 για την αξιολόγηση: Αναβαλλόμενη εκπλήρωση προσδοκιών

01:27 μμ
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο Χιόνης στον Realfm 97,8 για την αξιολόγηση: Αναβαλλόμενη εκπλήρωση προσδοκιών
«Να βάλω μια επικεφαλίδα στην πορεία των συζητήσεων και στην αξιολόγηση, είναι η αναβαλλόμενη εκπλήρωση προσδοκιών. Είδαμε ένα déjà vu, το οποίο έχουμε δει και προηγούμενες φορές. Μας υπόσχονται κάτι ότι θα γίνει στο μέλλον και δίνουμε κάτι που είναι σίγουρο και αυτό έχει να κάνει με τις περικοπές», τόνισε ο κ. Χίονης και πρόσθεσε:
«Ωστόσο, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά τώρα, εδώ. Η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με τη δύσκολη πολιτική θέση που βρίσκονται πολλές χώρες της Ευρωζώνης. Δηλαδή, θέλουν να αποφύγουν το πρόβλημα της Ελλάδας και έτσι θα μπουν σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις».
Ακούστε το ηχητικό:
http://www.enikos.gr/economy/501105/o-chionis-ston-realfm-978-gia-tin-axiologisi-anavallomeni-ekpliro

  • EUROGROUP
  • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: