Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ CCC Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Μαστίγιο και καρότο για την ελληνική οικονομία από τον οίκο Fitch

ΣΤΟ CCC Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μαστίγιο και καρότο για την ελληνική οικονομία από τον οίκο Fitch

Μαστίγιο και καρότο για την ελληνική οικονομία από τον οίκο Fitch
Την αξιολόγηση «CCC» για το ελληνικό αξιόχρεο επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2017 και στο 3% για το 2018, από 1,8% και 2,2% αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει η Fitch, η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε γενικές γραμμές με τους όρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ωστόσο η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος παραμένει ανολοκλήρωτη ενώ υπάρχουν και ασυμφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως προειδοποιεί η Fitch, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, αυξάνει τον κίνδυνο η πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη να υπονομευθεί είτε από ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη είτε από την συσσώρευση οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: