Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ Εκπληκτος με τη σκληρότητα του ΔΝΤ δηλώσει ο Ντάισελμπλουμ

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Εκπληκτος με τη σκληρότητα του ΔΝΤ δηλώσει ο Ντάισελμπλουμ

Εκπληκτος με τη σκληρότητα του ΔΝΤ δηλώσει ο Ντάισελμπλουμ
Εκπληκτος από τη «σκληρότητα» της έκθεση του ΔΝΤ, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αφήνοντας αιχμές για το Ταμείο που μεταξύ άλλων κρίνει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και εκτιμά ότι η χώρα, παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ. 
Οπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα., λέγοντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.
Αναφορικά με το χρέος, σημειώνει ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Ελληνες παραμείνουν εποικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα» αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ






ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Ευρωζώνη εναντίον ΔΝΤ: Εξαιρετικά απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις - Αγνοούν τις θετικές επιδόσεις της Ελλάδας


Ευρωζώνη εναντίον ΔΝΤ: Εξαιρετικά απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις - Αγνοούν τις θετικές επιδόσεις της Ελλάδας
Παράγοντες της ευρωζώνης κατέστησαν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ σαφές ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι της ευρωζώνης, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες και δεν λαμβάνουν υπόψη τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.
Οι ίδιοι κύκλοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες κινήσεις καλής θέλησης όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπό τον απαράβατο όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Τέλος, πηγές της ευρωζώνης βεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με την ελληνική πλευρά ούτως ώστε να μπορέσουν να φτάσουν, το ταχύτερο δυνατό, σε μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.


Ντάισελμπλουμ: Έμεινα έκπληκτος από την σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: 07/02/2017 - 17:27
Τελευταία δημοσίευση: 17:40Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Έμεινα έκπληκτος από την σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ
H Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ξεπερασμένη την σημερινή έκθεση του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου έχουν ξεπεραστεί λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει επίσης την έκπληξή του για την «σκληρότητα» - όπως είπε - των σχολίων του ΔΝΤ.
Προσέθεσε μάλιστα ότι αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. Σημείωσε πάντως πώς δεν βλέπει δυνατότητα κουρέματος του χρέους, αλλά μόνο το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Ρήγμα στο ΔΝΤ για πλεονάσματα, χρέος – Συμφώνησαν για σκληρά μέτρα

Γερμανικός Τύπος: Προπομπός συμφωνίας οι διαφωνίες εντός του ΔΝΤ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: