Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Εντός Φεβρουαρίου το δίκτυο των Γραφείων Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών

Εντός Φεβρουαρίου το δίκτυο των Γραφείων Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών




Σε απάντηση Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κος Μάριος Σαλμάς, σχετικά με την δημιουργία ΚΕΥΔ στην Αιτωλοακαρνανία, το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντάει ότι θα δημιουργηθεί ΚΕΥΔ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών) στην Αιτωλοακαρνανία, όπως προβλέπει ο Νόμος 4389/2016 με τον οποίο ιδρύθηκε η ΕΓΔΙΧ (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Θα δημιουργηθεί στην πολυπληθέστερη πόλη, το Αγρίνιο. Μάλιστα θα δημιουργηθεί και ΓΕΥΔ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών) στη διοικητική έδρα (Μεσολόγγι).

Ήδη τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται το δίκτυο των ΓΕΥΔ. 

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό ΓΕΥΔ, στις εγκαταστάσεις της ΕΓΔΙΧ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ΓΕΥΔ, στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά.

Αρχές της άνοιξης θα δημιουργηθούν ΓΕΥΔ στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες Περιφερειών και τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν οι Περιφερειακές Ενότητες όπου προβλέπεται από τον Νόμο να ιδρυθούν ΚΕΥΔ (όπως η Αιτωλοακαρνανία). 


Τα ΓΕΥΔ θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν πολίτες, ώστε να αξιοποιηθούν πιθανές συνέργειες. Δήμοι και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καλούνται να προτείνουν λειτουργικούς εξοπλισμένους χώρους, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη.

Τα επιμελητήρια δεν προκρίνονται, καθώς σε αυτά διευκολύνεται η πρόσβαση μόνο των επιχειρηματιών.

Για τις επιχειρήσεις θα συσταθούν ειδικά κέντρα εξυπηρέτησης.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: