Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Παπαδημητρίου: Σύντομα η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Παπαδημητρίου: Σύντομα η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πρώτη καταχώρηση: 08/02/2017 - 09:53
Τελευταία δημοσίευση: 10:44Οικονομία
Παπαδημητρίου: Σύντομα η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Την πεποίθησή του ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, καθώς τα θέματα που χωρίζουν τις δυο πλευρές είναι λίγα, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, απαντώντας στη συνέντευξη στη Ναυτεμπορική, ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση, «ευελπιστώ βάσιμα πως θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα».
Ο κ.Παπαδημητρίου εκτιμά ότι οι περιπλοκές που δημιουργεί το ασταθές και βεβαρημένο πολιτικά διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδράσουν θετικά για την Ελλάδα αφού ασκούν πίεση στην ΕΕ για τη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής, λειτουργίας και ύπαρξής της, ώστε να μην επιτρέπει καμία ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα με τη μορφή εξόδου χώρας από αυτήν.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης χαρακτηρίζει τον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 2,7% φέτος ως φιλόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο και παρουσιάζει τους βασικούς άξονες για την επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Τέλος, ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι «το σχεδιαζόμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων δανείων" των επιχειρήσεων βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης και σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς προληπτικά μέτρα ή πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ επιδιώκει η Αθήνα

«Μπλοκάκια»: Οι αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές με παραδείγματα

Τόμσεν: Χωρίς νόημα οι μειώσεις σε συντάξεις-αφορολόγητο, αν δεν γίνει γενναία ρύθμιση χρέους – Τι λέει για Grexit

Δεν υπάρχουν σχόλια: