Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ε. Τσακαλώτος: «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών για συμφωνία - Θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου»

Ε. Τσακαλώτος: «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών για συμφωνία - Θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου»




«Θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο και μετά μπορούμε να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, συμπληρώνοντας ότι «για αυτό τον λόγο έχουμε καθυστερήσει, γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα».

Αυτά που έχουν μείνει για νομοθέτηση, μπορούμε να τα κλείσουμε σε δέκα ημέρες, δεν καθυστερεί αυτό την διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, λέγοντας μετ΄ επιτάσεως ότι «αυτό που επιδιώκουμε εμείς, το επιδιώκει και ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Ντάισελμπλουμ», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε μία φορά στον Γερμανό ομόλογο του και τις ...απειλές περί Grexit.
"Εγώ λέω να μην βιαστούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση"

Ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε ότι υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών για συμφωνία, ωστόσο κληθείς να θέσει ένα χρονικό ορόσημο για το ...κλείδωμα της αξιολόγησης αρνήθηκε, διότι όπως είπε «αν σας προσδιορίσω τον χρόνο, αυτό μελλοντικά θα «μου δένει τα χέρια».

Απαντώντας στην Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ που δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει «ειδική συμφωνία» για την Ελλάδα, ο κ. Τσακαλώτος είπε «εγώ δεν ζήτησα από κανέναν εξαίρεση, αλλά μπορώ να ζητήσω από την Λαγκάρντ να μην λέει ότι το πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% το 2018, όταν φέτος είναι 2%».

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του – κάτι που πολλές φορές στην διάρκεια της συνέντευξης το κάλεσε να κάνει – προφανώς διότι έχει εσωτερικά προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «δεν θεωρώ ότι το ΔΝΤ θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη, αλλά μπήκαν σε ένα πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση χρέους, τους έπεισε ο Τόμσεν γι΄ αυτό και τώρα θέλουν να κατηγορήσουν την Ελλάδα. Τώρα έχουν και τον Τραμπ από πίσω και καθυστερούν».





https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: