Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ... Θρίλερ στο Eurogroup: Νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 ζήτησαν οι θεσμοί

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

Θρίλερ στο Eurogroup: Νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 ζήτησαν οι θεσμοί

Θρίλερ στο Eurogroup: Νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 ζήτησαν οι θεσμοί
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται το Eurogroup. Σύμφωνα με διαρροές, οι θεσμοί ζήτησαν από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών προληπτική νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, δηλαδή από το 2019, στη συνάντηση που είχαν πριν την έναρξη του Eurogroup.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, τα μέτρα αφορούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει προληπτικά μέτρα λιτότητας.
O κ. Τσακαλώτος έφτασε στις Βρυξέλλες έχοντας στείλει δεύτερη επιστολή με την οποία προτείνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τρία χρόνια, ή 3% για πέντε χρόνια μετά το 2018.
Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν το Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε στο πρακτορείο Reuters πως προσέρχεται στις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως δεν θα ζητηθούν περαιτέρω μέτρα χάρη στην υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.
Νωρίτερα πάντως είχε ολοκληρωθεί με έντονη δαφωνία η συνάντηση Σόιμπλε-Τσακαλώτου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στο τετ α τετ των δύο ανδρών δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης, με την αγωνία να κορυφώνεται.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Β. Σόιμπλε δήλωσε με νόημα πως «ήρθε η ώρα, η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: