Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Σ. Φάμελλος: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται»

Σ. Φάμελλος: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται»


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αν. ΥΠΕΝ: "Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται"


Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής "Αταίριαστοι" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. "Το βασικό θέμα στο νερό είναι να μειώσουμε την κατανάλωση και να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στους φυσικούς πόρους της χώρας μας", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόταση της κυβέρνησης στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι ότι το νερό, ως κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο, πρόταση με την οποία συμφωνεί και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Συνεπώς, η κυβέρνηση θα θωρακίσει και συνταγματικά τον δημόσιο έλεγχο του νερού.

Ο Αν. ΥΠΕΝ διευκρίνισε ότι αυτό που συμβαίνει, είναι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο. "Ο δημόσιος έλεγχος στο νερό θα παραμείνει, αυτό που θα συζητηθεί με τη Διοίκηση είναι για το ποσοστό πέραν του 51%. Επίσης, μας ενδιαφέρει η αναζήτηση εργαλείων εκσυγχρονισμού και βιωσιμότητας των δύο εταιρειών, χωρίς να αυξηθεί το κόστος για τον πολίτη".

Στη συνέχεια, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, επισημαίνοντας ότι θέματα που εισάγονται στη δημόσια συζήτηση από κάποια Μέσα, όπως είναι το αφορολόγητο, η μείωση των συντάξεων και η αύξηση ΦΠΑ, δεν αποτελούν θέματα της κυβερνητικής ατζέντας. "Η χώρα έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, γεγονός που αναγνωρίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί", είπε.

Και συνέχισε: "Είμαστε υγιείς και μια μερίδα δανειστών θέλει να μας αρρωστήσει με το ζόρι. Ωστόσο, η βασική δέσμευση της κυβέρνησης ήταν και είναι να σώσει μια χώρα με πλουτοπαραγωγικούς πόρους και προκομμένους ανθρώπους από τον δημοσιονομικό κατήφορο και τον κατήφορο της διαπλοκής και της διαφθοράς".

"Ο στόχος μας είναι να πάνε τα πράγματα καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες της", ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι επιλογές της κυβέρνησης, όπως η πρόσφατη εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες, αλλά και οι 10.000 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ για τα νοσοκομεία, οι 1700 θέσεις που θα ακολουθήσουν και πάλι για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Επίσης, η εκκαθάριση του σκανδάλου της Novartis, το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων, καθώς και ο διπλασιασμός των χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις Περιφέρειες και η υπερκάλυψη κατά 60% από το ΕΣΠΑ για το 2016.

"Όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΔΟΕ ήταν πλήρως υποβαθμισμένος, ενώ σήμερα λειτουργεί, το εφάπαξ είχε να δοθεί από το 2013 και σήμερα δίνεται, το ασφαλιστικό σύστημα είχε καταρρεύσει και σήμερα έχει μεταρρυθμιστεί. Προχωράμε", είπε ο Αν. ΥΠΕΝ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: