Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αριθ. πρωτ.: ΔΔΑΔ Γ 1009655 ΕΞ 2017 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' και Α'-Β' τάξης, της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αριθ. πρωτ.: ΔΔΑΔ Γ 1009655 ΕΞ 2017
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' και Α'-Β' τάξης, της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αθήνα, 20/01/2017
Αριθ. Πρωτ.:ΔΔΑΔ Γ 1009655 ΕΞ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ' ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ταχ. Δ/νση:Καραγεώργη Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας:101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες:Ε. Σμπόνια
Τηλέφωνο:210-33.75.165-137-194
Fax:210-33.75.990
E-Mail:e.smponia@mofadm.gr
Url:www.aade.gr

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' και Α'-Β' τάξης, της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) ».


Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, εκδίδουμε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης σε αντίστοιχες κενές θέσεις και θέσεις λόγω λήξης θητείας Προϊσταμένων, των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' και Α'-Β' τάξης της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 17, 26, 27, 30, 38, 41, 42 και 43 του ν.4389/2016 (Α'94), ως ακολούθως:

i. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης (Α' τάξης)
ii. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Σάμου (Α'-Β' τάξης)
iii. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Χίου (Α'-Β' τάξης)
iv. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ Σύρου (Α' τάξης)
v. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Σύρου (Α' τάξης)
vi. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Κω (Α'-Β' τάξης)
vii. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ Ρόδου (Α' τάξης)
viii. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ρόδου (Α' τάξης)
ix. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Αγ. Νικολάου Κρήτης (Α' τάξης)
χ. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Αγ. Νικολάου Κρήτης (Α' τάξης)
xi. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κρήτης (Α' τάξης)
xii. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κρήτης (Α' τάξης)
xiii. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου (Α' τάξης)
xiv. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου (Α' τάξης)
xv. Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Χανίων (Α' τάξης)
xvi. Υποδιεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Χανίων (Α' τάξης)

1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τις αναφερόμενες θέσεις, έχουν οι υπάλληλοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν σωρευτικά οι απαιτούμενες, από τις κείμενες διατάξεις, προϋποθέσεις. Επισημαίνεται, ότι οι προϋποθέσεις και τα προσόντα επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας. Συγκεκριμένα:

α) Οι υποψήφιοι, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής του άρθρου 26, παρ. 1 και 2 β) του ν. 4389/2016 (Α'94). Ειδικότερα, ως Προϊστάμενοι Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι, εφόσον:
i) έχουν ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης επί ένα (1) έτος τουλάχιστον, ή ii) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και κατέχουν το βαθμό Α', ή iii) κατέχουν το βαθμό Α' και έχουν ασκήσει συνολικά τουλάχιστον για ένα (1) έτος καθήκοντα προϊσταμένου Τμήματος, ή iv) κατέχουν το βαθμό Α' με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη στο βαθμό αυτόν.

β) Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι για τις θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών Α' τάξης πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 1 γ (αα) του άρθρου 125 του Π.Δ. 111/2014 (Α'178), προϋποθέσεις, ήτοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Α' τάξης, προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Εφοριακών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, οποιουδήποτε κλάδου που πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις διορισμού, όπως αυτές ορίζονται στην περίπτωση 1 της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του Π.Δ. 111/2014, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν τόσο για τους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. όσο και για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

γ) Οι υποψήφιοι για τις θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών Α'-Β' τάξης πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 1 γ (ββ) του άρθρου 125 του Π.Δ. 111/2014 (Α'178), προϋποθέσεις, ήτοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Α'-Β' τάξης, προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Εφοριακών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, οποιουδήποτε κλάδου που πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις διορισμού, όπως αυτές ορίζονται στην περίπτωση 1 της παρ. 3 του άρθρου 119 του Π.Δ. 111/2014 (Α' 178) ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ του κλάδου Εφοριακών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ, οποιουδήποτε κλάδου που πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις διορισμού, όπως αυτές ορίζονται στην περίπτωση 3 της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του Π.Δ. 111/2014, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν τόσο για τους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. όσο και για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.
Στις περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προϊσταμένου οργανικής μονάδας και δεδομένου ότι ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, οι εν λόγω υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση και το απαιτούμενο βιογραφικό σημείωμα και τις σχετικές αποφάσεις ή διαταγές που πιστοποιούν το χρόνο άσκησης καθηκόντων αναπληρωτή Προϊσταμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Κωλύματα υποψηφιότητας

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για επιλογή σε θέση προϊσταμένου, υπάλληλος, στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν τα κωλύματα υποψηφιότητας, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 84 του ν.3528/2007 (Α'26), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 29 του ν.4369/2016 (Α'33). Συγκεκριμένα,:

α) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή σε θέση προϊσταμένου ούτε να τοποθετηθεί προϊστάμενος υπάλληλος, ο οποίος διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία ή έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως για τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν.3528/2007 (Α' 26) αδικήματα ή του έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ως άνω νόμου.

β) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος υπάλληλος που συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας εντός ενός έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

3. Κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 26 και 38 του ν.4389/2016 (Α' 94), όπως ισχύουν, καθώς και οι σχετικές ρυθμίσεις της αρ. πρωτ. ΔΔΑΔ Γ 1130900 ΕΞ 2016/8.9.2016 (Β'2922) Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, «Καθορισμός της διαδικασίας, των οργάνων και των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και των Υπευθύνων Αυτοτελών Γραφείων αυτής», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επιπλέον, όσον αφορά το κριτήριο «Χρόνος απασχόλησης σε συναφή θέση στον ιδιωτικό τομέα» (προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα), λαμβάνεται υπόψη για τη μοριοδότηση της ομάδας κριτηρίων (β) «Εργασιακή εμπειρία και άσκηση καθηκόντων ευθύνης», εφόσον έχει αναγνωρισθεί σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία, που προβλέπεται στις διατάξεις του Π.Δ. 69/2016 (Α'127), κατ' εφαρμογή της παραγράφου 6 του άρθρου 98 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 26 του ν.4369/2016 (Α'33).

4. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας

Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η αίτηση υποψηφιότητας, ως το συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e.smponia@mofadm.gr, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την καταχώριση της εν λόγω πρόσκλησης στον ιστότοπο www.publicrevenue.gr, ήτοι από τις 23/01/2017 έως τις 03/02/2017.
i) Η αίτηση υποψηφιότητας απαιτείται να φέρει υπογραφή, προκειμένου να είναι έγκυρη [απαιτείται σάρωση της αίτησης, δηλαδή επεξεργασία αυτής μέσω σαρωτή (scanner), πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της]. Η αίτηση συνοδεύεται υποχρεωτικά από βιογραφικό σημείωμα, ως το συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αίτησης, συντάσσεται με ευθύνη του υποψηφίου και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. H συμπλήρωση των εντύπων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) και (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ) είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα. Ο υποψήφιος υποχρεούται να συμπληρώσει τα οικεία πεδία που αναφέρονται στα υπηρεσιακά και προσωπικά του στοιχεία, καθώς και σε τυπικά, εκπαιδευτικά, επαγγελματικά προσόντα και τυχόν πρόσθετα που απαιτούνται για τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

ii) Η αίτηση υποψηφιότητας συνοδεύεται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 ως συνημμένο αρχείο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III). Η Υπεύθυνη Δήλωση οφείλει να είναι συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, όπως ισχύει) και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση. Διευκρινίζεται, ότι απαιτείται σάρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης δηλαδή επεξεργασία αυτής μέσω σαρωτή (scanner), μετά την υπογραφή της και τη θεώρηση του γνησίου αυτής.

iii) Η εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων ή η μη υποβολή Υπεύθυνων Δηλώσεων, συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υποψηφίων από τη διαδικασία επιλογής.

5. Γνωστοποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», καθώς και στον ιστότοπο www.publicrevenue.gr· Με ευθύνη των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, η παρούσα να αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων κάθε Υπηρεσίας και να λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι υπάλληλοι.



O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: