Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Προ των πυλών πολυνομοσχέδιο για πλαστικό χρήμα, επαναπατρισμό κεφαλαίων, πτωχευτικό κώδικα

Προ των πυλών πολυνομοσχέδιο για πλαστικό χρήμα, επαναπατρισμό κεφαλαίων, πτωχευτικό κώδικα




Πιθανόν να κατατεθεί την προσεχή Παρασκευή. Προαπαιτούμενο κι αυτό για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στο δρόμο για τη Βουλή βρίσκονται σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τα πολυσυζητημένα νομοσχέδια των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για την επέκταση χρήσης του λεγόμενου πλαστικού χρήματος, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με κίνητρα και τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Οι πληροφορίες θέλουν τα τρία νομοσχέδια να έρχονται ενιαία υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου, με την κατάθεσή του να προσδιορίζεται χρονικά πιθανόν την προσεχή Παρασκευή.

Και οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις εντάσσονται στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο, κοινοβουλευτικές πηγές σημειώνουν ότι η ψήφισή τους θα γίνει με κανονικές διαδικασίες, δείχνοντας ουσιαστικά μετά το τετραήμερο 6 έως 10 Δεκεμβρίου οπότε και ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 στη Βουλή και παγώνουν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές εργασίες.

Οι ρυθμίσεις του εν λόγω πολυνομοσχεδίου έχουν συζητηθεί αλλεπάλληλες φορές και συχνά βρίσκονταν ήδη προ των πυλών, αλλά οι λεπτομέρειες έβρισκαν αντίθετους τους Θεσμούς. Συνεπώς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δει κανείς το τελικό περιεχόμενο των διατάξεων σε σχέση με όσα έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς όπως και τα ζητήματα που συνδέονται με αυτές, όπως για παράδειγμα το χτίσιμο του αφορολογήτου και το καθεστώς των αποδείξεων που θα προκύψουν από τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει και η Διάσκεψη των Προέδρων για τον προκειμένου να προγραμματιστεί η συζήτηση και ψήφιση του νέου αυτού πολυνομοσχεδίου.

Πηγή SKAI.gr
http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: