Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τρόπος δήλωσης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ.

Τρόπος δήλωσης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ.




ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, ρυθμίσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α' 85)».


Με την υπόψη τροπολογία, διευκρινίζεται ο τρόπος δήλωσης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016. Ειδικότερα, οι ασφαλιστικές εισφορές δηλώνονται από τον εργοδότη σε μηνιαία βάση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση και καταβάλλονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο ...


Με τη διάταξη αυτή διευκρινίζεται ο τρόπος δήλωσης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου συμπεριλαμβανομένων των δικαστών και δημόσιων λειτουργών, των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κληρικών, των στρατιωτικών και του πάσης φύσεως ένστολου προσωπικού.

Β. Προτεινόμενη διάταξη

Άρθρο ...


Στην παράγραφο 4 του άρθρου 45 του ν. 4387/2016 (Α' 85), η φράση «του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου συμπεριλαμβανομένων των δικαστών και δημόσιων λειτουργών, των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κληρικών, των στρατιωτικών και του πάσης φύσεως ένστολου προσωπικού και όλων των απασχολουμένων στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση έμμισθης εντολής ή μίσθωσης έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών», αντικαθίσταται από τη φράση «των προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 4» και η φράση «δηλώνονται και καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης» αντικαθίσταται από τη φράση «δηλώνονται από τον εργοδότη σε μηνιαία βάση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση και καταβάλλονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις». 

Αθήνα, 15.12.2016

https://www.taxheaven.gr


λιστικές εισφορές υπαλλήλων - λειτουργών του Δημοσίου, καθώς και των στρατιωτικών για το νόμο «Κατρούγκαλου»




Με την κ.υ.α. 111482/0092/30.11.2016 καθορίζεται το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη για τα πρόσωπα της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4387/2016 και η διαδικασία απόδοσης αυτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου ανέρχεται μηνιαίως σε ποσοστό 6,67% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά.

Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη ανέρχεται μηνιαίως σε ποσοστό επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και διαμορφώνεται κατ' έτος ως εξής:





https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: