Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

«Μπόνους» της εφορίας για χρήση πλαστικού χρήματος

«Μπόνους» της εφορίας για χρήση πλαστικού χρήματος
Κ. Παπανάτσιου: Θα διευκρινιστεί με υπουργικές αποφάσεις - Έως 56% φόρος για όποιον αποκαλύψει οικειοθελώς εισοδήματα, αλλά μετά τον έλεγχο. Για αποκάλυψη πριν από τον έλεγχο προβλέπεται ένα πρόσθετο 8% επί του φόρου
16 Δεκ 2016 - 08:54
Picture 0 for «Μπόνους» της εφορίας για χρήση πλαστικού χρήματος
«Μπόνους» στους φορολογούμενους των οποίων οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα θα υπερβαίνουν τους συντελεστές που απαιτούνται για τη χορήγηση της έκπτωσης φόρου θα δίνει η εφορία. Αυτό αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, προσθέτοντας ότι η φύση του «μπόνους» θα διευκρινιστεί με μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις.

Μηχανισμός στη ΓΓΔΕ

Για να ελέγχονται οι αποδείξεις, το taxis θα ενημερώνεται για τις συναλλαγές από τις τράπεζες. Δημιουργείται ένας μηχανισμός στη ΓΓΔΕ για να υποδέχεται όλες τις συναλλαγές (λιανικές και χονδρικές) και θα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιηθούν τα δεδομένα των συναλλαγών. Από την προσκόμιση αποδείξεων θα εξαιρεθούν με Υπουργική Απόφαση οι ηλικιωμένοι και κάποιοι κάτοικοι σε περιοχές ορεινές ή με λίγο πληθυσμό, όπως τόνισε η Κ. Παπανάτσιου.

Δύο κατηγορίες για οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Η υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων ότι η διάταξη διαχωρίζει τους φορολογούμενους σε δύο κατηγορίες, αυτούς για τους οποίους δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και αυτούς στους οποίους ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει. Στην πρώτη περίπτωση, ο φόρος που θα καταβληθεί θα υπολογιστεί με τον φορολογικό συντελεστή της χρονιάς που αποκτήθηκαν, συν ένα συντελεστή 8% επί του φόρου, και επιπλέον προσαύξηση ανάλογα με το έτος. (συντελεστή προσαρμογής). Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή σε αυτούς που έχει ξεκινήσει ο έλεγχος ο φόρος μπορεί να φτάσει και το 56%.

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι η ισχύς της διάταξης για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων παρατείνεται για ακόμα δύο χρόνια.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: