Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου: Δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου

Αρχική / Ελλάδα σήμερα / Υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου: Δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου
pkvmwxcedq583d9a788bcee

Υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου: Δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου

Όπως ανέφερε,
«αν αφαιρέσουμε τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, το μέρος των δαπανών που μπορούν να γίνουν περικοπές, είναι μόλις 6 δισ.»
Αυτό σημαίνει, ότι όλος ο υπόλοιπος προϋπολογισμός, εξαφανίζεται κάτω από τον όγκο των Δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, ενώ όπως διαφαίνεται από την τακτική της κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία σκέψη για μείωση του όγκου του Ευρύτερου Δημοσίου.
Στη συνέχεια η κ΄ Παπανάτσιου, είπε, ότι τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τον φόρο εισοδήματος του 2016, μέσω του Taxis, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς παραμένει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης.
Μιλώντας σε εκδήλωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων», στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, η κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε δεν θα ψηφιστούν νέοι φόροι, ενώ επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Πρόσθεσε ότι «τα περιθώρια είναι πολύ στενά και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις σπατάλες που υπάρχουν».
Όπως ανέφερε, «αν αφαιρέσουμε τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, το μέρος των δαπανών που μπορούν να γίνουν περικοπές, είναι μόλις 6 δισ. και σ’ αυτό το ποσό οι σπατάλες δεν μπορούν να είναι περισσότερες από το 20%, δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ».
Διερωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, να υπόσχεται ότι θα τις μειώσει κατά 4,1 δισ.;».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: