Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Η Marks & Spencer κλείνει 53 καταστήματα σε 10 αγορές

Η Marks & Spencer κλείνει 53 καταστήματα σε 10 αγορές

Η Marks & Spencer κλείνει 53 καταστήματα σε 10 αγορές

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για κλείσιμο 30 καταστημάτων με ενδύματα στη Βρετανία αλλά και τη μετατροπή κάποιων σε σημεία πώλησης τροφίμων λόγω μείωσης κερδών της, σύμφωνα πρακτορείο Bloomberg
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στιβ Ρόου προσπαθεί να αντιστρέψει τις αναιμικές επιδόσεις της εταιρίας.
Επιπλέον η εταιρία θα κλείσει 53 καταστήματα εκτός της Βρετανίας και θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με 2.100 εργαζομένους καθώς αποχωρεί από 10 χώρες, μεταξύ τους την Κίνα και το Βέλγιο.
Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι «Το κλείσιμο των καταστημάτων στη βρετανική αγορά θα γίνει σε διάστημα 5ετών και θα κοστίσει περίπου 350 εκατ. λίρες, χωρίς να αποκαλύπτει το πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν. Παράλληλα, οι αλλαγές αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο χώρος που είναι αφιερωμένος στην πώληση ενδυμάτων και ειδών σπιτιού κατά 10%.Αυτή τη στιγμή έχει 304 σημεία πώλησης τέτοιων ειδών στη Βρετανία.
Η πλειονότητα των καταστημάτων που θα κλείσουν εκτός Βρετανίας βρίσκονται στην Ευρώπη, με την M&S να σχεδιάζει να αποχωρήσει εντελώς από τις αγορές του Βελγίου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ολλανδίας. Επιπλέον η εταιρία θα κλείσει 7 καταστήματα στη Γαλλία καθώς και τα 10 καταστήματά της στην Κίνα. Το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει μέσα σε ένα 12μηνο, με κόστος από 150 εκατ. λίρες μέχρι 200 εκατ. λίρες».
Εκτός της βασικής της αγοράς, της Βρετανίας, η M&S έχει αυτή τη στιγμή 480 καταστήματα σε 59 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: