Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ «ΝΙΑΡΧΟΣ» Αστακός για δεύτερη μέρα η Αθήνα - Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείσουν - Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ «ΝΙΑΡΧΟΣ»

Αστακός για δεύτερη μέρα η Αθήνα - Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείσουν

Αστακός για δεύτερη μέρα η Αθήνα - Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείσουν

Απροσπέλαστο θα είναι και σήμερα το κέντρο της Αθήνα με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».
Το πρωί την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατευθύνεται από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης προς την Ακρόπολη θα κλείσουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι γύρω από την Παραλιακή αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο.
Κλειστές θα είναι και το μεσημέρι, από τις 14:00 έως τις 16:00, η Αττική Οδός και η Βάρης-Κορωπίου, όπως και χθες, την ώρα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα οδηγείται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπου και θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.
Ο Πρόεδρος της Αμερικής που έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Τρίτης θυμίζουμε, πως έχει εκφράσει στην ανυπομονησία του να επισκεφτεί την Ακρόπολη, ενώ στη συνεχεία αναμένεται να απευθύνει λόγο στον ελληνικό λαό και φυσικά σ’ όλο τον κόσμο από τη χώρα που όπως έχει τονίσει «γέννησε τη Δημοκρατία».
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχαιρετήσει... την Ελλάδα με την ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχος. Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία, αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.
Σημειώνεται, πως αυτό θα είναι το τελευταίο επίσημο ταξίδι κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα.
Το πρόγραμμα του Ομπάμα την Τετάρτη:
Η ξενάγηση του Μπαράκ Όμπυα στην Ακρόπολη θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 11:00, ενώ μετά και συγκεκριμένα στη μια και μισή το μεσημέρι ακολουθεί ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Λεωφόρο Συγγρού.
Μετά ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.
1. 000 προσκεκλημένοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πάρει την πολύτιμη πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.
Τι αναφέρει η πρόσκληση
Στην πρόσκληση αναμένεται, πως μαζί τους θα πρέπει να έχουν τη διαπίστευση φυσικά την πρόκληση την ταυτότητα η διαβατήριο.
Αναγράφονται όμως και οδηγίες για το τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους.
Αυτά είναι:
Κέρματα, μεγάλες τσάντες και βαλίτσες, drones και άλλα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών, ζώα (εκτός από αυτά που είναι σκύλοι «οδηγοί») ποδήλατα, καρέκλες, μπαλόνια, ψύκτες, ποτήρια, θερμικά ή μεταλλικά δοχεία, εμβλήματα ή σημαίες κάθε είδους, ομπρέλες, οποιαδήποτε αιχμηρά αντικείμενα, ή σουγιάδες, φαγητό, υγρά, αναπτήρες, άλλα επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια.
Η πρόσβαση στο Ίδρυμα θα γίνεται μόνο με ταξί, ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους.
Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια και η Αθήνα συνεχίζει να μοιάζει με «αστακό»:
Όπως έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία από τις 06:00, ως και τις 16:00 όλο το κέντρο θα βρίσκεται σε επιφυλακή και σαφώς θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι συνάθροισης.
Η Τροχαία αναμένεται να κλείνει τμήματα του οδικού δικτύου μισή ώρα νωρίτερα πριν το πέρασμα του Προέδρου, ενώ κλειστό θα παραμείνει το μετρό «Ακρόπολη» καθώς εκεί θα βρίσκεται ο Ομπάμα.
Την ίδια στιγμή, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ταχυπλόων αλλά και άλλων πλεούμενων στην ευρύτερη περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 06:47
 
UPD:07:08
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, αλλά και στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Ειδικότερα, κλειστός θα είναι από τις 09.30 ο σταθμός του μετρό «Ακρόπολη» καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.
Από τις 14:00 έως τις 16:00 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.
Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: