Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Βρέθηκε λύση για τον αναβαλλόμενο φόρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Βρέθηκε λύση για τον αναβαλλόμενο φόρο

Η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτ Βεστάγκερ
Η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτ Βεστάγκερ

Λύση φαίνεται να βρέθηκε σε ό,τι αφορά την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Οι Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία τροποποίησαν τις κρατικές εγγυήσεις επί αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που είχαν δημιουργηθεί από τις τράπεζές τους. Αυτό το έπραξαν μετά από συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., οι οποίες έδειξαν να ανησυχούν πως αυτές οι εγγυήσεις μπορεί να δώσουν στους δανειστές (στις τράπεζες των χωρών αυτών) ένα αθέμιτο πλεονέκτημα δήλωσε χθες η υπεύθυνη για τις κρατικές ενισχύσεις στην Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι οι λεγόμενες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTA's) που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες είχαν αρχίσει να αποκλίνουν από το αρχικό τους στόχο, κάτι που σήμαινε ότι αρχές στις τέσσερις χώρες ξαναπλήρωναν τις τράπεζες για DTA's που αυτές διέθεταν ακόμη και στις ζημιογόνες χρήσεις.
«Και τα τέσσερα κράτη-μέλη έχουν αλλάξει τώρα το ισχύον καθεστώς. Έχουν θέσει τέλος στη δημιουργία νέων εγγυημένων από το κράτος DTA's, που δεν αντιστοιχούν σε μια αναμενόμενη καταβολή φόρου εισοδήματος», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτ Βεστάγκερ.
«Σε ό,τι αφορά το απόθεμα DTA' s με εγγύησεις του Δημοσίου, όλα τα κράτη-μέλη έχουν θεσπίσει ένα σύστημα το οποίο προβλέπει αμοιβή στο κράτος για την εγγύηση».
Η μετατροπή αυτή κάνει το νέο καθεστώς σύννομο με την κοινοτική οδηγία που αφορά τις κρατικές εγγυήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: