Μελετάται παράταση παραγραφής φορολογικών υποθέσεων

Έχει προταθεί στους δανειστές - Συντονισμό έργου των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ και επιτάχυνση του ελεγκτικού έργου ζήτησε ο Γ. Πιτσιλής
Την παράταση παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων που παραγράφονται στο τέλος του 2016 έχει ζητήσει από τους δανειστές η κυβέρνηση. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ και του ΚΕΜΕ αλλά και τους εργαζομένους, ο Γ. Πιτσιλής έδωσε εντολές να επιταχυνθεί το ελεγκτικό έργο. Ζήτησε δε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στις υποθέσεις εκείνες οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει του κύριου κινδύνου και πρόκειται να παραγραφούν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, ο Γ. Πιτσιλής έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστό στα στελέχη των ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕ ότι η πολιτική ηγεσία των υπουργείου Οικονομικών έχει προτείνει στους δανειστές την παράταση της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων που παραγράφονται στο τέλος του έτους. Επιπλέον, διερευνάται το ενδεχόμενο να προωθηθεί ειδική διάταξη, βάσει της οποίας θα απαλλάσσονται οι ελεγκτές από ποινικές ευθύνες εάν δεν έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα.
Εξάλλου, κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί παραγωγικός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ που εμπλέκονται στους ελέγχους προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτατα οι έλεγχοι.
ΘΑΝ.ΠΑΝ.