Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Με ποια σειρά θα κουρεύονται χρέη-πρόστιμα εφορίας Επιμένει η κυβέρνηση να μη διαγράφονται ΦΠΑ και ΦΜΥ. Θετικοί επί της αρχής οι εκπρόσωποι των δανειστών. Τι γίνεται με τα «νεκρά» ΑΦΜ.

Με ποια σειρά θα κουρεύονται χρέη-πρόστιμα εφορίας
Επιμένει η κυβέρνηση να μη διαγράφονται ΦΠΑ και ΦΜΥ. Θετικοί επί της αρχής οι εκπρόσωποι των δανειστών. Τι γίνεται με τα «νεκρά» ΑΦΜ.
16 Νοε 2016 - 08:38
Picture 0 for Με ποια σειρά θα κουρεύονται χρέη-πρόστιμα εφορίας
Ένα βήμα πιο κοντά στο να συμφωνήσουν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, βρέθηκαν κατά τη χθεσινή «μαραθώνια» διαπραγμάτευση τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών (δανειστών και οικονομικού επιτελείου).

Η χθεσινή «διαπραγματευτική ημέρα», που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ήταν «αφιερωμένη» στη συζήτηση επί της πρότασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) που αφορούσε στο ποιες και στη σειρά ιεράρχησης των οφειλών προς το δημόσιο που θα «κουρεύονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ πρότεινε να διαγράφονται ιεραρχικά τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις (τόκοι), οι παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) και να έπεται η κύρια οφειλή (κεφάλαιο).

Αντίθετα επιχειρηματολόγησε και πρότεινε να μην υπάρξει ως σχετική διάταξη στο νόμο, η πρόβλεψη διαγραφής των παρακρατούμενων φόρων, δηλαδή του ΦΠΑ και του ΦΜΥ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που παρέθεσε ήταν αρκούντως τεκμηριωμένα, ώστε να πείσει τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ότι δεν χρειάζεται η πλήρης αλλά η στοχευμένη «απελευθέρωση» των διαγραφών.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική διαπραγμάτευση ξεκίνησε με τους δανειστές να ζητούν τη διαγραφή κάθε είδους οφειλής προς το δημόσιο και το οικονομικό επιτελείο να δέχεται μόνο το κούρεμα των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Τα στελέχη της ΓΓΔΕ εξήγησαν και κατέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επί του πρακτέου δεν θα χρειαστεί ποτέ να διαγραφούν οφειλές για ΦΠΑ και ΦΜΥ. Όχι γιατί αποτελεί, όπως ανέφεραν, «ηθικό ζήτημα», αλλά διότι η διαγραφή των συγκεκριμένων οφειλών με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο, θα προϋπόθετε ένα συνολικό κούρεμα της τάξεως του 80%-90%, κάτι που από όλες τις πλευρές κρίνεται μη ρεαλιστικό, αν όχι επίμεμπτο.

Από «νεκρά» ΑΦΜ οφειλές 30 δισ. ευρώ


Από τα πολύστηλα excel που παρουσίασε η ΓΓΔΕ στα τεχνικά στελέχη των δανειστών, προέκυψε ότι οι ανακτήσιμες οφειλές προς το δημόσιο δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ. Μάλιστα, κατατέθηκαν και συγκεκριμένα στοιχεία ότι τα 30 εκ των 80 δισ. ευρώ οφειλών προς το δημόσιο προέρχονται από «νεκρά» ΑΦΜ, δηλαδή ακόμη και από επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έχουν κλείσει τις εκκρεμότητές τους με το ελληνικό δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσίαση της ΓΓΔΕ επέφερε την ικανοποίηση των δανειστών, οι οποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν επί της αρχής.

Ωστόσο, η συζήτηση επί των προτάσεων της ΓΓΔΕ σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν χρόνο να τις εξετάσουν διεξοδικά και στη συνέχεια να υποβάλουν τις σχετικές εισηγήσεις στους επικεφαλής, ώστε η διαπραγμάτευση να μεταφερθεί σε ανώτατο επίπεδο, κάτι που αναμένεται εντός των ημερών, ενδεχομένως και αύριο.

Ανοιχτά και άλλα ζητήματα


Αν και στο θέμα των διαγραφών των οφειλών προς το δημόσιο διαφαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία, ένα άλλο θέμα που μένει προς διευθέτηση είναι η διάρκεια ισχύος του νόμου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει ο νόμος να ισχύσει για δύο χρόνια, εν αντιθέσει με τους δανειστές που απαιτούν η διάρκειας ισχύος να είναι το ένα έτος.

Ενδεχομένως η χρυσή τομή να είναι η μέση της διαφοράς που χωρίζει τις δύο πλευρές, δηλαδή οι 18 μήνες, ωστόσο το χρονικό πλαίσιο που θέτουν αμφότεροι είναι μη ρεαλιστικό τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα, όσο και για το δημόσιο και τους λοιπούς πιστωτές, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με «κόκκινα» δάνεια υπολογίζεται ότι ανέρχεται σχεδόν στις 400.000.

Βέβαια δεν θα κριθούν όλες βιώσιμες, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των υποθέσεων που θα πρέπει να εξεταστεί κρίνεται μεγάλος για να περαιωθεί εντός των χρονικών ορίων που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές.

euro2day.gr


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η φόρμουλα για τη διαγραφή χρεών από την Εφορία

Σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους -υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00,



Ο νέος τρόπος ρύθμισης των χρεών επιχειρήσεων θα είναι γρήγορος και αυτοματοποιημένος με δυνατότητα υπαγωγής στο μέτρο όλων των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών
<p>Ο νέος τρόπος ρύθμισης των χρεών επιχειρήσεων θα είναι γρήγορος και αυτοματοποιημένος με δυνατότητα υπαγωγής στο μέτρο όλων των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών</p>
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς τέθηκε χθες για ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των θεσμών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις fast track και εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.
Συνάντηση
Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής εκπροσώπησης των θεσμών, ώστε να επιδιωχθεί, όπου κρίνεται απαραίτητη, η λήψη πολιτικών αποφάσεων για την υλοποίηση του σχεδίου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης «κόκκινων» επιχειρηματικών χρεών.
Χθες, για περισσότερες από οκτώ ώρες, τα τεχνικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συζητούσαν με τα στελέχη των δανειστών την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τους φόρους που θα υπάρχει η δυνατότητα να «κουρεύονται» προκειμένου μια επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, θα υπάρχει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν.
Πρώτα λοιπόν θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων.
Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Τα στοιχεία που παρουσίασαν τα τεχνικά κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πέραν του ότι είναι ποινικό αδίκημα η παρακράτηση φόρων, αν το «κούρεμα» προχωρήσει και σε αυτήν την κατηγορία, τότε το ποσοστό διαγραφής θα ξεπεράσει και το 70%, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους παραίνεσης της φοροδιαφυγής.
Οπως αναφέρουν πηγές στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων η ελληνική πρόταση πέρασε από το «κόσκινο» των στελεχών των δανειστών προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν σενάρια ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί βήμα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών, με δεδομένο ότι στις αρχικές συζητήσεις οι δανειστές και ιδίως η πλευρά του ΔΝΤ επέμεναν στη δυνατότητα της άνευ περιορισμών διαγραφής φόρων.
Πάντως, ανάμεσα στα άλλα θέματα που απομένουν να συζητηθούν είναι ο τρόπος λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού και για την ακρίβεια μέχρι ποιο σημείο θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία υπαγωγής και διαπραγμάτευσης του επιχειρηματία-οφειλέτη με τους πιστωτές και ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, εκείνες δηλαδή με τζίρο από 2 έως 25 εκατ. ευρώ.
Ο χρόνος διάρκειας
Επιπλέον, σημεία που χρήζουν πολιτικής απόφασης για την επίτευξη συμφωνίας είναι κι εκείνα για τον χρόνο διάρκειας του νέου πλαισίου. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προτείνει τα δύο χρόνια και οι θεσμοί αντιτείνουν τον έναν χρόνο ζωής του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Σημειώνεται ότι ο νέος τρόπος ρύθμισης χρεών θα είναι γρήγορος και αυτοματοποιημένος, με τη δυνατότητα να υπαχθούν σε αυτόν όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχοντας τη δυνατότητα δραστικών ρυθμίσεων όλων των επιχειρηματικών χρεών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..


Με ποια σειρά θα κουρεύονται χρέη-πρόστιμα εφορίας - Κοντά σε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό «θεσμοί» και κυβέρνηση 



Ένα βήμα πιο κοντά στο να συμφωνήσουν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, βρέθηκαν κατά τη χθεσινή «μαραθώνια» διαπραγμάτευση τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών (δανειστών και οικονομικού επιτελείου).

Η χθεσινή «διαπραγματευτική ημέρα», που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ήταν «αφιερωμένη» στη συζήτηση επί της πρότασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) που αφορούσε στο ποιες και στη σειρά ιεράρχησης των οφειλών προς το δημόσιο που θα «κουρεύονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ πρότεινε να διαγράφονται ιεραρχικά τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις (τόκοι), οι παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) και να έπεται η κύρια οφειλή (κεφάλαιο).

Αντίθετα επιχειρηματολόγησε και πρότεινε να μην υπάρξει ως σχετική διάταξη στο νόμο, η πρόβλεψη διαγραφής των παρακρατούμενων φόρων, δηλαδή του ΦΠΑ και του ΦΜΥ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που παρέθεσε ήταν αρκούντως τεκμηριωμένα, ώστε να πείσει τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ότι δεν χρειάζεται η πλήρης αλλά η στοχευμένη «απελευθέρωση» των διαγραφών.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική διαπραγμάτευση ξεκίνησε με τους δανειστές να ζητούν τη διαγραφή κάθε είδους οφειλής προς το δημόσιο και το οικονομικό επιτελείο να δέχεται μόνο το κούρεμα των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Τα στελέχη της ΓΓΔΕ εξήγησαν και κατέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επί του πρακτέου δεν θα χρειαστεί ποτέ να διαγραφούν οφειλές για ΦΠΑ και ΦΜΥ. Όχι γιατί αποτελεί, όπως ανέφεραν, «ηθικό ζήτημα», αλλά διότι η διαγραφή των συγκεκριμένων οφειλών με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο, θα προϋπόθετε ένα συνολικό κούρεμα της τάξεως του 80%-90%, κάτι που από όλες τις πλευρές κρίνεται μη ρεαλιστικό, αν όχι επίμεμπτο.

Από «νεκρά» ΑΦΜ οφειλές 30 δισ. ευρώ


Από τα πολύστηλα excel που παρουσίασε η ΓΓΔΕ στα τεχνικά στελέχη των δανειστών, προέκυψε ότι οι ανακτήσιμες οφειλές προς το δημόσιο δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ. Μάλιστα, κατατέθηκαν και συγκεκριμένα στοιχεία ότι τα 30 εκ των 80 δισ. ευρώ οφειλών προς το δημόσιο προέρχονται από «νεκρά» ΑΦΜ, δηλαδή ακόμη και από επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έχουν κλείσει τις εκκρεμότητές τους με το ελληνικό δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσίαση της ΓΓΔΕ επέφερε την ικανοποίηση των δανειστών, οι οποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν επί της αρχής.

Ωστόσο, η συζήτηση επί των προτάσεων της ΓΓΔΕ σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν χρόνο να τις εξετάσουν διεξοδικά και στη συνέχεια να υποβάλουν τις σχετικές εισηγήσεις στους επικεφαλής, ώστε η διαπραγμάτευση να μεταφερθεί σε ανώτατο επίπεδο, κάτι που αναμένεται εντός των ημερών, ενδεχομένως και αύριο.
Ανοιχτά και άλλα ζητήματα

Αν και στο θέμα των διαγραφών των οφειλών προς το δημόσιο διαφαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία, ένα άλλο θέμα που μένει προς διευθέτηση είναι η διάρκεια ισχύος του νόμου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει ο νόμος να ισχύσει για δύο χρόνια, εν αντιθέσει με τους δανειστές που απαιτούν η διάρκειας ισχύος να είναι το ένα έτος.

Ενδεχομένως η χρυσή τομή να είναι η μέση της διαφοράς που χωρίζει τις δύο πλευρές, δηλαδή οι 18 μήνες, ωστόσο το χρονικό πλαίσιο που θέτουν αμφότεροι είναι μη ρεαλιστικό τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα, όσο και για το δημόσιο και τους λοιπούς πιστωτές, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με «κόκκινα» δάνεια υπολογίζεται ότι ανέρχεται σχεδόν στις 400.000.

Βέβαια δεν θα κριθούν όλες βιώσιμες, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των υποθέσεων που θα πρέπει να εξεταστεί κρίνεται μεγάλος για να περαιωθεί εντός των χρονικών ορίων που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές.



Πηγή: Euro2day.gr
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαγράφονται χρέη από την Εφορία με εξωδικαστικό συμβιβασμό

Διαγράφονται χρέη από την Εφορία με εξωδικαστικό συμβιβασμό

Σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους -υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ»  τέθηκε χθες για ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των θεσμών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις fast track και εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.
Συνάντηση
Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής εκπροσώπησης των θεσμών, ώστε να επιδιωχθεί, όπου κρίνεται απαραίτητη, η λήψη πολιτικών αποφάσεων για την υλοποίηση του σχεδίου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης «κόκκινων» επιχειρηματικών χρεών.
Χθες, για περισσότερες από οκτώ ώρες, τα τεχνικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συζητούσαν με τα στελέχη των δανειστών την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τους φόρους που θα υπάρχει η δυνατότητα να «κουρεύονται» προκειμένου μια επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, θα υπάρχει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν.
Πρώτα λοιπόν θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων.
Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Τα στοιχεία που παρουσίασαν τα τεχνικά κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πέραν του ότι είναι ποινικό αδίκημα η παρακράτηση φόρων, αν το «κούρεμα» προχωρήσει και σε αυτήν την κατηγορία, τότε το ποσοστό διαγραφής θα ξεπεράσει και το 70%, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους παραίνεσης της φοροδιαφυγής.
Οπως αναφέρουν πηγές στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων η ελληνική πρόταση πέρασε από το «κόσκινο» των στελεχών των δανειστών προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν σενάρια ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί βήμα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών, με δεδομένο ότι στις αρχικές συζητήσεις οι δανειστές και ιδίως η πλευρά του ΔΝΤ επέμεναν στη δυνατότητα της άνευ περιορισμών διαγραφής φόρων.
Πάντως, ανάμεσα στα άλλα θέματα που απομένουν να συζητηθούν είναι ο τρόπος λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού και για την ακρίβεια μέχρι ποιο σημείο θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία υπαγωγής και διαπραγμάτευσης του επιχειρηματία-οφειλέτη με τους πιστωτές και ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, εκείνες δηλαδή με τζίρο από 2 έως 25 εκατ. ευρώ.
Ο χρόνος διάρκειας
Επιπλέον, σημεία που χρήζουν πολιτικής απόφασης για την επίτευξη συμφωνίας είναι κι εκείνα για τον χρόνο διάρκειας του νέου πλαισίου. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προτείνει τα δύο χρόνια και οι θεσμοί αντιτείνουν τον έναν χρόνο ζωής του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Σημειώνεται ότι ο νέος τρόπος ρύθμισης χρεών θα είναι γρήγορος και αυτοματοποιημένος, με τη δυνατότητα να υπαχθούν σε αυτόν όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχοντας τη δυνατότητα δραστικών ρυθμίσεων όλων των επιχειρηματικών χρεών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

http://taxheaven.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: