Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΣΕΕΠΕ) «Πυρ» για τις... πειραγμένες αντλίες

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΣΕΕΠΕ)

«Πυρ» για τις... πειραγμένες αντλίες

«Πυρ» για τις... πειραγμένες αντλίες

Στην αντεπίθεση περνούν οι βενζινοπώλες μετά την έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έδειξε ότι το 15% των αντλιών πρατηρίων παραδίδει ελλειμματικές ποσότητες καυσίμων στους οδηγούς Ι.Χ. οχημάτων.
Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων θέτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τη μεθοδολογία και τη σκοπιμότητα διεξαγωγής της έρευνας του ΕΜΠ, ενώ πρωτίστως καλεί το πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλά και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) να στείλουν τα αποτελέσματά της στις εισαγγελικές αρχές. Επίσης η ΠΟΠΕΚ, μεταξύ άλλων, ζητά να μάθει αν «στα υποτιθέμενα πρατήρια που διαπιστώθηκαν από την έρευνα, ότι έκλεβαν τους καταναλωτές, τα οποία φέρουν το εμπορικό σήμα κάποιας εκ των Εταιρειών Εμπορίας που ανήκουν στον ΣΕΕΠΕ, καταγγέλθηκε η σύμβαση εμπορικής συνεργασίας και αν διακόπηκε ο εφοδιασμός τους με καύσιμα».
Επιπλέον καλεί τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αν έχει ανάλογα δείγματα από τα στοιχεία που στέλνουν τα συστήματα εισροών-εκροών καυσίμων των βενζινάδικων.
Αλλά και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας επισημαίνει τα εξής:
• Ενώ το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων έχει εισάγει τα συστήματα εισροών - εκροών, όλα τα άλλα επίπεδα μένουν χωρίς συστήματα ελέγχου.
• Πώς είναι δυνατόν να μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα σε χιλιάδες πρατήρια και να μη μπορεί να εγκατασταθεί σε 4 διυλιστήρια, σε μερικές εταιρείες, σε κάποιες δεκάδες Σλέπια (πλωτές δεξαμενές μεταφοράς) και στα μεγάλα βυτιοφόρα; Γιατί τόσα χρόνια δίνονται συνεχείς αναβολές; Ποιες είναι εκείνες οι δυνάμεις που επιβάλουν την ασυδοσία στην αγορά;
Με πλήρη εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης (εισροών ? εκροών, GPS κ.ά.) των ροών καυσίμων σε όλα τα στάδια, ούτε σταγόνα δεν θα μπορούσε να περάσει χωρία να έχει καταγραφεί και κανένας δεν θα μπορούσε να διαφύγει από τον αυτόματο έλεγχο στις διαφορές ποσοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: