Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΩ Ο Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ «Οδηγός» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών

ΕΝΩ Ο Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

«Οδηγός» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών

«Οδηγός» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών

Ως «μία καλή αρχή» βάση διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς για τις αλλαγές στα εργασιακά χαρακτήρισε η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την απασχόληση Μαριάν Τάισεν το πόρισμα της Επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων από το οποίο, πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κρατά αποστάσεις.
Στη διάρκεια του χθεσινού συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε την «εθνική θέση» για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως θέμα σεβασμού της νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.
«Οι υφιστάμενες μνημονιακές ρυθμίσεις είναι αντίθετες στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με κατεξοχήν παράδειγμα τον υποκατώτατο μισθό των νέων», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις, ακριβώς επειδή έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή των «ευρωπαϊκών καλών πρακτικών», αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου. «Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αναστροφή της γενικευμένης απορύθμισης και την πλήρη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: