Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ελέγχεται εταιρία καλλυντικών με σύστημα πυραμιδωτής πώλησης

Ελέγχεται εταιρία καλλυντικών με σύστημα πυραμιδωτής πώλησης


Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου έδωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρ. Αλεξιάδης σχετικά με τις ενέργειες του ελεγκτικού μηχανισμού μετά και τον εντοπισμό από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, αθέμιτων πρακτικών από εταιρίες καλλυντικών (σύσταση καρτέλ) που έχει εντοπίσει η Γενικής Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την απάντηση του κου Τρ. Αλεξιάδη το Υπ. Οικονομικών προωθεί κάθε αναγκαίο διοικητικό ή νομοθετικό ή άλλο μέτρο για την αποτροπή και την καταστολή κατά τον δυνατόν των φαινομένων αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιείται από τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες κάθε πληροφορία ή στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε αποκάλυψη φαινομένων φοροδιαφυγής.

Η Δ/νση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών έχει διενεργήσει φορολογικό έλεγχο σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών και των ειδών διατροφής, που είναι διαρθρωμένη με το σύστημα της πυραμιδωτής πώλησης. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν καταλογιστεί 347 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: