Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΑΕΕ: Επιχορήγηση 350 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΟΑΕΕ: Επιχορήγηση 350 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ

ΟΑΕΕ: Επιχορήγηση 350 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ

Επιπλέον 200 εκατ ευρώ αναγκάζεται να ζητήσει μεσα σε διαστημα 1 μηνός ο ΟΑΕΕ ως επιχορήγηση από τον κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για να καλύψει μέρος του ταμειακού ελλείμματος και να πληρώσει συνταξεις.
Το ΔΣ του ΟΑΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Εργασιας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  υπέβαλε αίτημα για να λάβει 200εκατ ευρώ επιπλέον των 150 εκατ ευρώ τα οποία είχε εισπράξει από τον ΑΚΑΓΕ το...Σεπτέμβριο. Συνολικά ο ΟΑΕΕ θα λάβει τα 350 εκατ ευρώ από τα 395 εκατ ευρώ που επρόκειτο να διατεθούν φέτος από τον ΑΚΑΓΕ για την κάλυψη ελλειμμάτων στα ταμεια κυριας ασφαλισης.
Η πρόσθετη επιχορήγηση του ΟΑΕΕ αποφασίστηκε μετά την ακύρωση της επιχορήγησης του ΙΚΑ του οποίου τα εσοδα εμφανίζουν μικρή αύξηση καλύπτοντας, χωρις δανεισμό, τις τρέχουσες ανάγκες για πληρωμές συνταξεων.

Το ΙΚΑ, σε εφαρμογή σχετικής οδηγίας, συνεχίζει,  μαλιστα,  να καταθέτει στην τραπεζα της Ελλαδος τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά του (κυρίως από τους τομείς ασφαλισης των εργαζομενων της ΔΕΗ και του Δημοσίου) με επιτόκιο πανω από 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: