Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Απομακρύνονται ο διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ και ο υποδιευθυντής του ΚΕΜΕΕΠ

Απομακρύνονται ο διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ και ο υποδιευθυντής του ΚΕΜΕΕΠ

Με απόφαση Πιτσιλή
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 12:55

UPD:12:57

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Απομακρύνονται από τις θέσεις τους ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αλλά και ο υποδιευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ). Αυτό προβλέπεται σε δύο αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κύκλοι της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι τα δύο στελέχη δεν έπιασαν τους στόχους των εσόδων που είχαν τεθεί για τα δύο Κέντρα με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνουν τα κριτήρια που είχαν τεθεί κατά την αξιολόγηση τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΚΕΦΟΜΕΠ ο στόχος του 8μήνου για τα έσοδα ήταν 77,006 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 41,796 εκατ.ευρώ (απόκλιση 45,7%).
Στο Κ.ΕΜΕΕΠ ο στόχος ήταν 276,116 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 128,464 εκατ.ευρώ (απόκλιση 53,5%)
Συγκεκριμένα στις αποφάσεις αναφέρεται ότι αποφασίστηκε:
* Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Μασίνα Δημήτριου του Εμμανουήλ ως Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
* Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Καπνίση Διονύσιου του Γεωργίου ως Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ)

«Καρατομεί» τους επικεφαλής ελέγχου του Μεγάλου Πλούτου ο Γ. Πιτσιλής

  • ( UPD -23/09/2016 12:30 )
  •  Print
«Καρατομεί» τους επικεφαλής ελέγχου του Μεγάλου Πλούτου ο Γ. Πιτσιλής
Προσθήκη σχολίου
Των Κωστή Πλάντζου, Στέλιου Μορφίδη 
Σοκ στο υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του που δημοσιεύτηκε αιφνιδιαστικά στο diavgeia.gov ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής παύει των καθηκόντων τους τους επικεφαλής ελέγχου του Μεγάλου Πλούτου.
Πρόκειται για τους Δημήτρη Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και τον Διονύση Καπνίση, προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ).
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον φοροελεγκτικό μηχανισμό καθώς αποκαλύφθηκε σήμερα απ' το Newmoney.gr και όχι αρμοδίως! Είναι ενδεικτικό ότι οι αποφάσεις που έχουν υπογραφεί απ' τον κ. Πιτσιλή έχουν ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου και ουδείς στον ουρανοξύστη της Λ. Κηφισίας, όπου στεγάζονται οι δύο υπηρεσίες, ενημερώθηκε με αποτέλεσμα μην γνωρίζουν πλέον και οι ίδιοι οι ελεγκτές εάν οι εντολές και τα πρόστιμα που εκδόθηκαν και υπογράφηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ισχύ ή είναι άκυρες και παράνομες.
Παρ' ότι ήταν γνωστό ότι υπήρχε γκρίνια για τα σχετικά χαμηλά ποσοστά είσπραξης επί των βεβαιωθέντων φόρων από το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΚΕΜΕΕΠ, αρμόδιοι παράγοντες τόνιζαν ότι ο καταλογισμός τεράστιων προστίμων σε λίγους μεγάλους φορολογούμενους και η δυνατότητα αποπληρωμής σε πολλές δόσεις ή η προσφυγή σε ένδικα μέσα που επιτρέπει ο νόμος είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται καθυστέρηση στην είσπραξη των ποσών αυτών.
Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς αφορούν την κορυφαία σε σπουδαιότητα ελεγκτική υπηρεσία της ΓΓΔΕ, που έχει γίνει και αντικείμενο σχολιασμού, η οποία πάντως μέχρι προ διετίας υπολειτουργούσε συγκεντρώνοντας τα επικριτικά σχόλια πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Ακολουθούν οι σχετικές αποφάσεις που υπογράφονται απ' τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: