Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Τα τρία αιτήματα των εμπόρων στους θεσμούς

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τα τρία αιτήματα των εμπόρων στους θεσμούς

Τα τρία αιτήματα των εμπόρων στους θεσμούς

Στις 22 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί και εφέτος από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η "Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου". Μόνο που φέτος, με αφορμή τον εορτασμό, οι έμποροι ζητούν από τους θεσμούς να κάνουν δεκτό το αίτημα για τη δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ "ώστε να δοθεί ανάσα στο εμπόριο" όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ: «για το ελληνικό εμπόριο η φετινή Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου είναι μία σημαντική ευκαιρία για να εκφράσει προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας την αγωνία του και προς την πολιτική ηγεσία τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του. Οι έλληνες έμποροι δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε βέβαια οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για τα προβλήματα της χώρας. Ασκούν μία οικονομική δραστηριότητα που είναι βαθιά εγγεγραμμένη στην οικονομική δομή της χώρας και έχουν δημιουργήσει μία σημαντικότατη επιχειρηματική παράδοση που βαραίνει στο παρόν και διανοίγει προοπτικές για το μέλλον. Γι' αυτόν το λόγο διεκδικούν ενεργά τα αιτήματά τους, κατέρχονται στο δημόσιο διάλογο με αξιοπρέπεια και με πλήρως τεκμηριωμένες θέσεις. Ουδέποτε ενέδωσαν στη δημαγωγία και στην εύκολη διαμαρτυρία και πάντοτε επεδίωξαν τη συνεννόηση και τη σύμπνοια για να υπερβεί η πατρίδα μας την καταστροφική συνθήκη της κρίσης».
Με αφορμή την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, η ΕΣΕΕ διατυπώνει εκ νέου τα τρία αιτήματα της Μμε επιχειρηματικότητας, τα οποία εκτιμά ότι θα δώσουν διέξοδο στη Μμε επιχείρηση. Τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «επιχειρηματικού» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, μία βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και το «πάγωμα» ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αποδέχτηκαν και στήριξαν τα τρία αιτήματα της ΕΣΕΕ ενώ οι θεσμοί στάθηκαν αρνητικοί απέναντι σε αυτά, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Οι Έλληνες μικρομεσαίοι δεν επιθυμούν να απαλλαγούν των οφειλών τους, αλλά αντίθετα ζητούν ορισμένες στοχευμένες παρεμβάσεις για να είναι σε θέση να καλύψουν τις υποχρεώσεις. Οι Έλληνες έμποροι δεν είναι μπαταχτσήδες. Είναι σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες, που αγωνίζονται καθημερινά για να διασφαλίσουν το μέλλον των οικογενειών τους και των οικογενειών των εργαζομένων τους. Θα πρέπει να σταματήσει ο στιγματισμός και η δαιμονοποίηση του Έλληνα Μμε επιχειρηματία, καθώς εν τέλει εμείς είμαστε από τις βασικές πηγές εσόδων για τα δημόσια ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: