Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ, ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ» Απάντηση Μοσκοβισί σε Χουντή για τις συντάξεις

«ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ, ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ»

Απάντηση Μοσκοβισί σε Χουντή για τις συντάξεις

Απάντηση Μοσκοβισί σε Χουντή για τις συντάξεις

«Μέρος της πρόσφατα εγκριθείσας δόσης για την Ελλάδα, ύψους 10,3 δισ., θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων και για τη χρηματοδότηση της καταβολής των νέων συντάξεων», επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκο Χουντή.
Αυτή η τοποθέτηση απαντούσε στην ερώτηση του κ. Χουντή για το «τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων», δεδομένου ότι με τον νόμο 3996/2011, ο οποίος υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, «θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών».
Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι «η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων», «τα προβλήματα αυτά εξετάστηκαν επισταμένως» και «αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», επισημαίνοντας γενικά ότι η επιτάχυνση της πληρωμής των συντάξεων εξαρτάται από την εξασφάλιση τέτοιας οικονομικής κατάστασης στα ταμεία, που να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και από τη συγχώνευση των ταμείων σε ένα ενιαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: