Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τρ. Αλεξιάδης: «Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός θα προχωρήσει - Εξετάζουμε χρονική μετάθεση της κατάργησης μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά»

Τρ. Αλεξιάδης: «Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός θα προχωρήσει - Εξετάζουμε χρονική μετάθεση της κατάργησης μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά»




Συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα Real news και στο Βασίλη Σκουρή, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε σε σειρά ερωτημάτων για πολλά θέματα της επικαιρότητας.

Ακατάσχετος λογαριασμός

«Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει το πλαστικό χρήμα.»

Αποδείξεις για το αφορολόγητο

«Αυτά που μεταξύ άλλων είναι η λοταρία για τους πολίτες που μαζεύουν αποδείξεις, χωρίς κάρτα. Αυτό είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε, γιατί και όταν ξεκινήσει το πλαστικό χρήμα θα πρέπει να υπάρχει κίνητρο είτε γι' αυτούς που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS, είτε γι' αυτούς που έχουν συγκεντρώσει το ποσό που θα καθοριστεί ως όριο. Άρα θα υπάρχει κίνητρο. Εμείς εξετάζουμε κίνητρα με τη μορφή λοταρίας ή με άλλους τρόπους για τους πολίτες οι οποίοι θα έχουν αποδείξεις εκτός του πλαστικού χρήματος. Και για φέτος (το 2016) το εξετάζουμε και για το 2017.
Τα κίνητρα που εξετάζουμε μπορεί να είναι κίνητρα είτε με την έννοια των ακινήτων, είτε των αυτοκινήτων, είτε των χρηματικών ποσών, που να έχουν σχέση ή με θέματα φορολογίας ή με άλλα ποσά - αλλά και για την επιβράβευση του πολίτη σκεφτόμαστε διάφορα επίπεδα κινήτρων. Δηλαδή κληρώσεις που θα γίνονται για αυτούς μία φορά την εβδομάδα, μία φορά το μήνα, μία φορά το έτος (ανάλογα και με το είδος του δώρου), έτσι ώστε να έχει ο άλλος κίνητρο να συμμετάσχει. Αυτό το μοντέλο έχει γίνει σε άλλες χώρες και είναι κάτι το οποίο θα αντιγράψουμε -πιστεύω- επιτυχημένα εδώ.»

Νέα ρύθμιση και ρύθμιση 100 δόσεων

«Και με μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει το υπουργείο Εργασίας. Και με άλλες ρυθμίσεις που ετοιμάζουμε εμείς. Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις, όχι ξανά 100 δόσεις. 100 δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια, αλλά νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες.»

Τέλη κυκλοφορίας 2017


«Πολύ σύντομα θα εξαγγείλουμε πώς θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016.»

Μετάθεση κατάργησης μειωμένου συντελεστή στα υπόλοιπα νησιά

«Εξετάζουμε το θέμα της εφαρμογής της αύξησης του ΦΠΑ στην τελευταία ομάδα νησιών. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε. Ισοδύναμα βλέπω πολύ δύσκολο να βρεθούν αυτή τη στιγμή, δηλαδή επιβολή νέων φορολογικών μέτρων. Δεν είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε. Αλλά τη χρονική μετάθεση βεβαίως την εξετάζουμε.»


http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: