Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μητρώο ελέγχου για την online ενοικίαση ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μητρώο ελέγχου για την online ενοικίαση ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση




Κλοιό στις «γκρίζες» μισθώσεις κατοικιών ιδιωτών μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, όπως η Airbnb και η Ηomeaway, στήνει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή που οδηγεί σε απώλειες εσόδων που υπολογίζονται περί τα 270 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», .

Με βάση το δημοσίευμα το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι νοικιάζουν διαμερίσματα με αυτόν τον τρόπο και η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αλλά συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Παράλληλα, θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, όπου θα δηλώνονται τα ποσοστά από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.




http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: