Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ «Ακατάσχετοι λογαριασμοί» στις επιχειρήσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

«Ακατάσχετοι λογαριασμοί» στις επιχειρήσεις

«Ακατάσχετοι λογαριασμοί» στις επιχειρήσεις

Το αίτημα της θεσμοθέτησης του «ακατάσχετου» λογαριασμού των επιχειρήσεων, επαναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «ιδίως όταν αυτή η δυνατότητα παρέχεται ήδη στα φυσικά πρόσωπα και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα».
Στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ τονίζεται ότι με αυτό το μέτρο, οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η ίδια έχει προτείνει για τον «τροφοδότη» λογαριασμό της επιχείρησης, να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS της επιχείρησης.
« Η μέχρι σήμερα εφαρμογή μέτρων δέσμευσης-κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ, στερεί από την επιχείρηση τη δυνατότητα να λειτουργήσει, ώστε να παραγάγει τα έσοδα που της επιτρέπουν την αποπληρωμή της οφειλής της. Πέραν δε αυτού, επηρεάζει άμεσα και αρνητικά τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αφού δεν είναι δυνατόν να τους καταβληθεί ο μισθός τους, αλλά και τους προμηθευτές της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: