Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα επίσπευση των προαπαιτούμενων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα επίσπευση των προαπαιτούμενων

Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα επίσπευση των προαπαιτούμενων

Η Κομισιόν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων για τα 2,8 δισ. ευρώ της 1ης αξιολόγησης, τα οποία είναι 15 και δεν έχουν εκπληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, όπως είχε συμφωνηθεί στο Εurogroup του Ιουνίου.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί, Κοινοτικός Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις, σύμφωνα με κοινοτική πηγή, θα ζητήσει σήμερα από τον Ευκλείδη Τσαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη, υπουργό οικονομικών και οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού, την επιτάχυνση της εκπλήρωσης των 15 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υπό -δόσης των 2,8 δις από τα υπόλοιπα της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι "δύο από τα 15 προαπαιτούμενα είναι πιο δύσκολα από τα άλλα και γενικώς στο διάστημα του καλοκαιριού που είχε προσδιοριστεί για αυτό το σκοπό, δεν σημειώθηκε πρόοδος". Η ίδια πηγή δήλωσε ότι "ειδικά το θέμα του διορισμού των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η Διοίκηση των ελληνικών τραπεζών και τα ενεργειακά βρίσκονται μακρυά από την εκπλήρωσή τους".
Κοινοτικές πηγές, ενόψει της συνάντησης έλεγαν στον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί έχει ήδη απορρίψει ελληνικό αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων την περίοδο μετά το 2018 και πως "το θέμα θα πέσει στο τραπέζι, ως ατζέντα της ελληνικής πλευράς, αλλά θα απορριφθεί εκ νέου". Σημείωσε δε ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί, "ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας στην Κομισιόν" θα θέσει και το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Πιερ Μοσκοβισί θα εξηγήσει ότι "το θέμα δεν φέρνει στην Ελλάδα συμμάχους και αμαυρώνει το καλό κλίμα Αθήνας - ΕΕ", θα επαναλάβει το πάγιο αίτημα της Κομισιόν, το οποίο περιγράφεται στην κοινή επιστολή Τάισεν - Μοσκοβισί - Ντομπρόβσκις.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: